DEBATT

Lillian Huse og Strømsborgveien
Hva er det som skal til for å trygge veien for skoleelever, småbarnsforeldre og eldre?

– Det ferdig regulerte fortauet på Bygdøy må bygges. Hva venter bymiljøetaten på?

Sikkerheten for gående i Strømsborgveien er for dårlig, og bymiljøetaten sleper bena etter seg i spørsmålet om å bygge fortau. Det er både oppsiktsvekkende og skuffende.

Publisert

Strømsborgveien, fra Bygdøyveien til Huk, er en viktig og mye brukt vei på Bygdøy. I deler av denne veien er det allerede bygget fortau, men en 350 meter lang strekning, som er spesielt uoversiktlig, mangler fortau.

Bymiljøetaten har nylig sagt at bare prosjekteringen alene vil koste fem millioner kroner. Hvilken hatt trakk de dette tallet opp fra? Med et useriøst høyt kostnadsestimat og feil om lengden på fortauet sender bymiljøetaten et tydelig signal til alle innbyggerne på Bygdøy: dette fortauet ønsker de egentlig ikke å bygge.

Skrikende behov

Etaten har brukt de siste ti årene på å bygge mange unødvendige sykkelveier, fjerne parkeringsplasser og stenge veier, ofte med forklaring om at trafikksikkerheten må bli bedre og skoleveiene tryggere. På Bygdøy derimot, hvor det er et skrikende behov for tiltak, møtes man med øredøvende stillhet.

De lokale ildsjelene som har holdt på engasjementet for et fortau fortjener en stor takk. De fleste som kjører i Strømsborgveien ser behovet med egne øyne, men det er lett å miste troen i møtet en mastodont som bymiljøetaten.

Dialogen med de lokale har vært for dårlig, kanskje til og med ikke-eksisterende, og bydelsutvalget har vært for tålmodige i jakten på avklaringer fra kommunen.

Sett i gang nå

Fremskrittspartiet mener spaden nå må settes i jorden og fortauet bygges så raskt mulig. Det er ingen grunn til å gjøre prosjektet mer komplisert og kostbart enn nødvendig. For å få til dette er det også nødvendig at politikerne i Høyre begynner å snakke sammen.

Det hjelper ikke at en Høyre-mann som er oppgitt over bymiljøetaten stiller opp i VårtOslo når en annen Høyre-mann styrer byrådet. Snakker de ikke sammen i det partiet?

Av hensyn til innbyggerne på Bygdøy, og spesielt små barn og eldre, må det nå investeres i den uoversiktlige veistrekningen. Bymiljøetaten kan ikke lenger utsette det viktige prosjektet. Skattebetalernes penger må brukes på tiltak som gir mening og kommer samfunnet til gode. Et fortau i Strømsborgveien er nettopp et sånt prosjekt.

 

Powered by Labrador CMS