— Plasseringen er ikke det viktigste i år. Det er tiden jeg ser som en seier. Det er dessuten kommet inn så mange «ungdommer» i klassen, sier Kjell Olav Stinessen (79) til VårtOslo etter målgang.
— Plasseringen er ikke det viktigste i år. Det er tiden jeg ser som en seier. Det er dessuten kommet inn så mange «ungdommer» i klassen, sier Kjell Olav Stinessen (79) til VårtOslo etter målgang.

Veteranløper Kjell Olav (79) fra Røa med ny bestetid i Oslo Maraton: - Regner med å vinne den eldste klassen neste gang

Da Oslo Maraton ble arrangert første gang i 1981, var veteranen Kjell Olav Stinessen (79) fra Røa allerede en voksen mann. Førti år senere er han nesten dobbelt så gammel, og i dag løp han tre minutter fortere enn for to år siden.

Publisert

Kjell Olav Stinessen (79) har løpt maraton i flere tiår. En hel maratondistanse på 42,2 kilometer har han riktig nok bare deltatt i en gang, men han har ikke tall på antall halvmaratonløp, så mange er det blitt.

— Min personlige rekord satte jeg i 1992, da jeg var 50, og løp inn på tiden 1:40:15. Men for meg er det en ny rekord når jeg nå ble klokket inn på to timer, tre minutter og 42 sekunder, og forbedret resultatet med temmelig nøyaktig tre minutter fra forrige gang. Derfor satser jeg på seier neste gang, erklærer Kjell Olav Stinessen (79).

I Oslo Maraton er det en egen klasse for aldersgruppen 75-79 år. Lørdag deltok elleve i den klassen. Det er også en klasse for løpere i alder 80-84 år.

— I år deltok én i den eldste klassen. Han løp på 2:08:42. Jeg endte denne gang på 2:03:42. Så jeg har god mulighet til å vinne i den eldste klassen ved neste korsvei, sier Stinessen, kort tid etter at han kom i mål på halvmaraton.

Slått av "ungdom" på 75 år

Til orientering er altså en halvmaraton 21,1 kilometer, for dem som mot formodning ikke er fortrolig med maratondistansene.

— I 2019 ble jeg nummer to i klassen 75-79 år. Nå ble jeg nummer fire, til tross for forbedringen av min egen bestetid fra 2019, forteller veteranløperen til VårtOslo.

— Halvmaraton er en helt grei distanse for en som trener jevnlig, sier Kjell Olav Stinessen etter vel gjennomført løp lørdag.
— Halvmaraton er en helt grei distanse for en som trener jevnlig, sier Kjell Olav Stinessen etter vel gjennomført løp lørdag.

— Men plasseringen er ikke det viktigste. Det er tiden jeg ser som en seier. Det er dessuten kommet inn så mange «ungdommer» i klassen, sier 79-åringen lakonisk.

— Flere av de elleve er helt nede i en alder på 75 år, og jeg blir jo tross alt snart 80, sier Kjell Olav.

— Neste gang regner jeg med å vinne 80-årsklassen, sier han og forklarer at han har trent ekstra hardt den siste måneden som oppkjøring til lørdagens løp.

— Kan ikke si jeg var veldig sliten

Kjell Olav trener hele året, og har testet seg til en biologisk alder på rundt 45. Han har mange maratonløp bak seg opp gjennom årene.

— Halvmaraton er en helt grei distanse for en som trener jevnlig, og jeg kan ikke si at jeg er veldig sliten etter løpet, sier 79-åringen.

Han trener hele året, og det har han litt mer tid til etter han for ikke lenge siden pensjonerte seg etter en 35-årig karriere i Aker og Kværner. Der var den veltrente 79-åringen ingeniør og innovatør innen undervannsteknologi i olje- og gassindustrien.

For ordens skyld tar vi med at eliteklassen i lørdagens halvmaraton ble vunnet av Sondre Nordstad Moen (Ros IL) på tiden 1:02:43. Beste osloløper i eliteklassen ble Sigurd Lund Røer (Bækkelaget SK) drøyt 8,3 sekunder bak Nordstad Moen.

Du kan lese alle resultater fra Oslo Maraton HER.

Powered by Labrador CMS