Elevrådsleder ved Sagene skole,Shahattilla Shahilyar, og rektor Peter Fosseland jubler over at også bystyret vil ha Sagene skole inn i den nye skolebehovsplanen.

Bystyreflertallet sørget for fortsatt jubel for Sagene: Skolen er tatt inn i den nye skolebehovsplanen

Byrådet ønsket ikke å prioritere Sagene skole i den kommende skolebehovsplanen. Onsdag kveld fikk opposisjonen, med hjelp fra Rødt, likevel skolen inn i planen. Også Bygdøy skole kom inn i varmen.

Publisert

Siden den åpnet i 1861 har tiden flydd fra Sagene skole, og heller ikke i nærmeste framtid så det ut til å bli endringer ved skolen. Til tross for at både foreldre, elever og skoleledelse har krevd rehabilitering av skolen og utvidelse av skolegården, prioriterte ikke byrådet utbedringer i den kommende skolebehovsplanen.

I forrige uke kom en drastisk endring til det bedre, da opposisjonens forslag til endringer i planen, inkludert behovene ved Sagene, fikk flertall i bystyrets kultur- og utdanningsutvalg.

Onsdag kveld sluttet bystyret seg til forslagene, og elever og foreldre ved Sagene skole kan fortsette jubelen.

— Noe av det viktigste vi vedtar

En av frontkjemperne for å få Sagene skole in i den kommende planen er nestleder i kultur- og utdanningsutvalget, Hallstein Bjercke (V). Han var godt fornøyd md utfallet av bystyrets votering onsdag.

— Skolebehovsplanen er en av de viktigste planene vi vedtar, fordi den skal sørge for at barn og unge får en god skolehverdag. Derfor er det veldig godt at vi nå har fått Sagene inn i planen, sier han.

— Dagens vedtak gjør skolehverdagen for elevene på Sagene og andre skoler rundt i byen mye bedre i framtiden, mener Mehmet Kaan Inan (H).

Også Høyres representant i utvalget, Mehmet Kaan Inan, var en svært fornøyd mann etter at endringsforslaget kom på plass.

— Dette er en stor dag for elevene på Sagene skole og i resten av Osloskolen. Nå sørger vi for å gjøre hverdagen bedre for mange elever på skoler som har vært glemt av byrådet, mener han.

Lykkelige elever og foreldre

Det var så å si klart at tilleggsforslagene fra opposisjonen ville få flertall under bystyremøtet. Foreldre og elever gikk ut og jublet i VårtOslo.

— Jeg er utrolig takknemlig for at skolen nå blir prioritert. Når gjelder det å gå fra plan til handling, har vi allerede bedt om et møte med utdanningsetaten for å få vite hva som skjer videre, sa FAU-leder Stina Mosling.

FAU-leder ved Sagene skole, Stina Mosling, er svært glad for at også bystyret tar Sagene skole in i den kommende skolebehovsplanen.

Hun fikk full støtte av rektor Peter Fosseland.

— Dette er en seier for oss etter å ha brukt mye tid på å synliggjøre behovene. Jeg vil også berømme politikerne som endelig har sett oss, sier han.

Håper på totalrenovering av skolen

Tilleggsforslaget som ble vedtatt ber byrådet igangsette en utredning av behovet for rehabilitering av Sagene skole, slik at den rehabiliteres så raskt som mulig etter at nye Voldsløkka skole er ferdigstilt høsten 2023.

Sagene skole har sett sine beste dager, og trenger en stor oppgradering. Det vil den nå mest sansynlig få.

I tillegg pålegger bystyret byrådet å iverksette strakstiltak for brannsikkerhet, luftkvalitet og lys- og lydforhold ved skolen.

— Vi vet ikke jo ikke helt hva vi får og når vi får det, men jeg håper at dette blir det vi i lengre tid har ønsket oss, nemlig en totalrehabilitering av skolen, sier rektor Fosseland.

Bygdøy skole får også plass i behovsplanen

Forholdene ved Bygdøy skole har også vært svært dårlige. Foreldre og elever ved skolen har i lengre tid jobbet for en utbedring av kritikkverdige forhold.

Blant annet har de reagert på et skolebygg som ikke oppfyller dagens strenge krav. Det finnes ikke musikkrom eller naturfagrom. Gymsalen er liten og utstyret ekstremt mangelfullt, og skolen må leie kapasitet i privat idrettshall ti minutters gang fra skolen. Lærernes arbeidsplasser er også mangelfulle.

Til tross for dette var ikke skolen og dens behov tatt inn i byrådets nye skolebehovsplan. Ved avstemningen i bystyret onsdag kveld, ble forslaget om også å ta denne skolen inn i planen enstemmig vedtatt.

Også Bygdøy skole blir nå en del av den kommende skolebehovsplanen.

— Dette er et steg i riktig retning for alle elever og foreldre på Bygdøy skole. Nå skal vi sørge for at elevene på Bygdøy skole får en bedre skolehverdag, og jeg håper arbeidet med å undersøke starter med engang. Er utfordringene alvorlig, så forventer jeg at det ryddes opp i ganske straks av byrådet, sier Mehmet Kaan Inan.

Powered by Labrador CMS