De kaller seg Freedom Convoy Norway og er inspirert av kanadiske demonstranter - rundt 200 personer demonstrerte utenfor NRK på Marienlyst lørdag.

To personer bortvist under korona-demonstrasjon ved NRK

To personer ble bortvist av politiet under en demonstrasjon mot koronatiltak og vaksinepass utenfor NRKs lokaler på Marienlyst lørdag.

Publisert

— Det har vært to hendelser under markeringen. Den ene var at det oppsto litt knuffing mellom demonstrantene og det som trolig var en motdemonstrant, sier politiets operasjonsleder Tor Grøttum til NTB i 15.20-tiden lørdag ettermiddag.

— Den andre var at en motdemonstrant hoppet opp på en bil fra demonstrantene som kom kjørende i lav fart. Bilen rygget da, og kjørte inn i en bil som kom kjørende bak, uten at det oppsto noen store skader, sier Grøttum.

Mot vaksinepass og koronatiltak

Episodene endte med at politiet på stedet bortviste to personer.

—Det har ikke vært noen alvorlige hendelser, sier Grøttum.

Planen var å kjøre inn til Stortinget, men det ble stanset av politiet. Derfor endte kjøreturen utenfor NRK på Marienlyst.

I alt møtte mellom 200 og 250 mennesker og i underkant av 100 kjøretøy opp ved NRKs hovedkontor på Marienlyst i Oslo lørdag. På forhånd var det varslet en kolonne av kjøretøy gjennom Oslo sentrum, men det fikk de ikke tillatelse til.

Menneskene var samlet for å demonstrere mot vaksinepass og at det ikke skal gjeninnføres koronarestriksjoner, verken nå eller i fremtiden.

Drar til Stortinget

— Kolonnen mot sentrum er et avsluttet kapittel og ble ikke noe av. Det ble kjørt i kolonne fra møtestedene på Ekeberg og i Sandvika til Marienlyst, men på det meste var det snakk om litt over 30 kjøretøy. Det var håndterbart og skapte ikke trafikale utfordringer, sier Grøttum.

Grøttum sier i 15.20-tiden at de fleste demonstrantene har forlatt stedet. Det er varslet en ny demonstrasjon ved Stortinget klokken 17.

— Vi er forberedt på at det vil være en del folk fra begge sider foran Stortinget og vil være til stede også der, sier Grøttum.

Powered by Labrador CMS