Feilparkerte biler er ofte et problem både i påsken og pinsen. Disse bilene fikk bøter i Maridalen i påsken i år.
Feilparkerte biler er ofte et problem både i påsken og pinsen. Disse bilene fikk bøter i Maridalen i påsken i år.

Kaotisk i finværet: Politiet tauet vekk biler ved Badedammen og Steinbruvann. På Bygdøy skrev politipatrulje ut 30 p-bøter

Ved Huk og Bygdøy sjøbad vurderte politiet ved 19-tiden 1. pinsedag å gjøre det samme som ved Steinbruvann og Badedammen. — Patrulje er på stedet og vi vurderer å taue bilene vekk, opplyste politiet.

Publisert

Ved 19.30-tiden 1. pinsedag var bymiljøetaten på vei til Steinbruvann og Badedammen for å sette opp gjerder som skal hindre parkering.

Da hadde en patrulje fra politiet allerede fått bergingsbil til å taue vekk feilparkerte biler ved de to populære badestedene i bydel Grorud.

— Patruljen har varslet noen bileiere på telefonen, men har ikke kommet i kontakt med alle. Veien er fremdeles ufremkommelig for brannvesenet, så bergingsbil er bestilt for å taue vekk noen biler, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Redusert kapasitet på kollektivtrafikk

Ved en drukningsulykke er brannvesenets dykkere avhengige av å komme frem med stor bil der de har utstyr og kompressor til luft.

— Veien er ufremkommelig for brannvesenet, så bergingsbil er bestilt, opplyste politiet.

Nesten like ille var det ved Huk og Bygdøy sjøbad på motsatt side av byen. I det fine været vil mange til sjøen og fjorden.

Samtidig er det redusert kapasitet på kollektivtransport fordi smittevernregler setter grenser for hvor mange passasjerer som kan være ombord på buss, trikk og T-bane. Da velger trolig mange å kjøre egen bil.

Politipatrulje skrev ut parkeringsbøter

— Ved Huk og Bygdøy sjøbad er det vanskelige kjøreforhold. Mange biler har parkert på en måte som er til hinder for trafikken, og til hinder for utrykningskjøretøy, opplyser politiet.

— Dette gjelder spesielt på småveiene, og patruljen har skrevet ut over 30 parkeringsbøter. Bymiljøetaten har også vært på stedet. Forholdene har blitt noe bedre, men vi vurderer fortløpende behovet for å taue vekk biler, skrev politiet på Twitter ved 18-tiden.

Powered by Labrador CMS