Prinsesse Ingrid Alexandra sammen med dronning Sonja under åpning av skulpturpark ved Slottet.
Prinsesse Ingrid Alexandra sammen med dronning Sonja under åpning av skulpturpark ved Slottet.

Prinsesse Ingrid Alexandra begynner på Elvebakken videregående skole til høsten

Prinsesse Ingrid Alexandra skal til høsten begynne på Elvebakken videregående skole. Prinsessen kom inn på ordinært opptak, ifølge Slottet. Skolen regnes som byens mest attraktive og har høyest inntakskrav i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Kommunikasjonssjef ved det Kongelige Hoff, Guri Ofstad Varpe, bekrefter overfor NTB at prinsesse Ingrid Alexandra skal gå studiespesialiserende linje på den populære skolen, der inntakskravet er minimum 52,3 poeng for skoleåret 2020/2021.

— Prinsessen ønsker å gå på en skole i Oslo, og valget falt på Elvebakken videregående skole. Prinsessen søkte og fikk plass på ordinære vilkår, bekrefter Varpe.

Byen mest attraktive skole

Elvebakken regnes som en av byens mest attraktive videregående skoler, og har de siste årene hatt størst søkermasse og høyest inntakskrav i Oslo.

Elvebakken ligger i Vestre Elvebakke 3 i bydel Grünerløkka.
Elvebakken ligger i Vestre Elvebakke 3 i bydel Grünerløkka.

Skolen tilbyr studiespesialisering, kunst, design og arkitektur, medier og kommunikasjon, medieproduksjon, design og håndverk og elektrofag.

Elvebakken har også et omfattende internasjonaliseringsprogram, blant annet med utveksling til England.

Rektor Camilla Hauren Leirvik sier hun gleder seg til å få en prinsesse ved skolen.

Får ingen særbehandling

— Jeg håper Ingrid Alexandra har valgt oss fordi hun ser at hun vil treffe andre elever fra andre skoler, og at hun vil trives både sosialt og faglig, sier Leirvik.

Rektoren understreker at Ingrid Alexandra ikke vil få noen form for særbehandling i forhold til andre elever ved skolen.

— Vi planlegger skoleåret som normalt. Vi har en god dialog med myndighetene og slottet om hvordan de vil håndtere sikkerhetssituasjonen rundt prinsessen, sier Leirvik.

Høyeste snitt i Oslo

Rektor tror ikke det vil påvirke skolemiljøet at de nå får en fremtidig tronarving som elev fra og med høsten.

— På Elvebakken har vi en god skolekultur, der alle kan være akkurat som de er. Vårt mål er at de som er elever her, skal få en god skolehverdag uansett bakgrunn, sier Leirvik.

Ifølge Nordre Aker Budstikke var Elvebakken den videregående skolen i Oslo med høyest inntakssnitt for studiespesialiserende linje med 52,3 som nedre poenggrense for inntak til Vg1.

Gjennomsnittlig poengsum for ordinært inntatte søkere til Vg1 var også høyest med 55,8 poeng.

Den norske prinsessen avsluttet ungdomsskolen denne våren ved Uranienborg ungdomsskole i Oslo. Fra 2014 til 2019 gikk hun på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, og før det gikk hun fra 2010 til 2014 på Jansløkka skole i Asker.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.