Stolpejaktgeneral Nils Bergan har vært ute med el-sykkelen sin og plassert ut 113 stolper, og flere kommer til etter hvert.

Kom deg ut i vårværet, årets stolpejakt er i gang

Nydalens Skiklub har satt ut stolper i flere områder av byen, og allerede er over to tusen stolpejegere i gang med å finne fram til nye steder i bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Grünerløkka.

Publisert

Palmesøndagshelga slapp Nydalens Skiklub Stolpejakten 2022 løs. Stolpejegerne i byen har 113 stolper de kan finne. Stolpene er utplassert fra Bygdøy i vest, Løren i øst, Ullevål sykehus i nord og Akershus festning i sør.

32 av disse stolpene er i bydel Frogner og stolpene på Bygdøy er populære tidlig på sesongen. Jakten på disse 113 stolpene er det Nydalens Skiklub som arrangerer. Nydalens Skiklub er således landets desidert største stolpejaktarrangør.

Også St. Hanshaugens 54 stolper og Grünerløkkas 30 kan du jakte på helt til året er omme.

Et folkehelsetilbud

Stolpejakten blir definert som et gratis lavterskel folkehelsetilbud, hvor du finner frem til og registrerer stolper i ditt nærmiljø.

Stolpejaken har blitt en stor folkehelsehit, og allerede har rundt to tusen personer registrert seg som stolpejegere i Oslo. Det er årets stolpegeneral Nils Bergan fornøyd med.

— Selv om det ble nærmere 35 000 Stolpejegere i Stolpejakten Oslo Nord totalt i fjor, er vi godt fornøyd med denne åpningshelga. Vi regner med at mellom 5000-10.000 vil prøve seg i påsken, sier han.

Her finner du stolpene i bydelene Frogner, St Hanshaugen og Grünerløkka. Stolpene er farget etter tilgjengelighet og vanskelighetsgrad, fra de letteste blå, via grønn og rød til de vanskelige svarte stolpene.

Stolper fjernes

— Vi forsøker å plassere stolpene diskret, slik at de ikke er i veien for folk. Men det hender, av en eller annen grunn, at en nabo sterkt misliker plasseringen og river ned stolpen. Vi har forståelse for at noen ikke vil ha turgående stolpejegere tett innpå seg. I stedet for å rive ned eller å fjerne stolpen, er det bedre å ta en telefon til oss. Da kan vi heller flytte stolpen, sier mediakontakt Sindre Langaas i Nydalens SK.

I følge Langaas skjer fjerning av stolper og vandalisering oftest rett etter at stolpene er satt ut, og stolpejakten startet.

Ved andre tilfeller blir QR-koden på stolpen ødelagt. Det er synd for stolpejegerne som via denne koden ikke bare får registrert at de har funnet stolpen, men også en del lokalhistorisk informasjon gjennom appen blir borte.

Veldig mange stolpejegere VårtOslo har snakket med forteller at de setter stor pris på å få vite mer om steder i byen gjennom stolpejakten.

Lost and found. Noen hadde fjernet denne stolpen på Bygdøy, men den ble funnet og plassert tilbake på sin opprinnelige plass

Flere muligheter byr seg

27. april er det klart for stolpejakt i bydelene Gamle Oslo og Sagene. Også disse stedene er det Nydalens SK som arrangerer.

Lillomarka O-lag holder orden på stolpejakten i området Ulven, Vollebekk og Romsås. Bækkelaget sportsklubb setter ut stolper i områder som Hvervenbukta, Mortensrud og Ekeberg. Der starter jakten første mai.

Heming IL tar seg av Ullern og Vestre Aker, mens Oppsal IL har startet opp stolpejakten på Oppsal.

Powered by Labrador CMS