Russ samlet langs Akerselva. Politiet mener russen stort sett oppførte seg bra de stedene de festet i Oslo natt til pinseaften.

Mye russ samlet på Voldsløkka, i Frognerparken og Grünerhagen i natt. Men de får skryt av politiet

Politiet rapporterer at det har vært mange russ samlet tre steder i Oslo i natt. — Vi har også vært i disse parkene og har hatt god dialog med russen, opplyser politiet og skryter av russen.

Publisert

— Russ har vært i både Frognerparken, Grünerhagen og Voldsløkka, i ganske stort antall, skriver politiet på Twitter.

Selv om russen i Oslo feirer i byens parker er politiet fornøyd. Og påpeker at det ikke har vært nødvendig å gripe inne.

Problemer andre steder

— Vi har hatt god dialog med russen. Det har i all hovedsak vært god stemning blant russen og ikke nødvendig med inngripende tiltak fra politiets side, opplyser politiet.

— Vi har hatt god dialog med russen, opplyser politiet som hadde patruljer alle stedene russen festet i Oslo natt til pinseaften.

Ulike steder i andre deler av landet har russefeiringen ført til flere lokale utbrudd av koronasmitte. Senest er det Hamar-regionen som er rammet. Der ber lokale myndigheter russen avbryte feiringen etter at det er registrert over 80 nye smittede den siste uka.

— Ta vare på hverandre

I Oslo hadde byrådsleder Raymond Johansen før 17. mai et møte med russen. Der anmodet han dem om å ha så få nærkontakter som mulig. Og på gårsdagens pressekonferanse, der byrådet fortsatte gjenåpningen av Oslo, skrøt Johansen av russen.

Og på Facebook går byrådslederen ut med råd til russen.

— Min klare oppfordring er: bruk det du har lært med smittevern til å skape en trygg og morsom russetid. Ta vare på hverandre, så kommer vi alle sammen raskere gjennom pandemien, skriver Johansen.

Powered by Labrador CMS