Brannvesenet på plass for å rydde opp etter at en bjørk falt i Schønings gate lørdag og påførte fem parkerte biler skader.
Brannvesenet på plass for å rydde opp etter at en bjørk falt i Schønings gate lørdag og påførte fem parkerte biler skader.

Vindfull lørdag i Oslo og det var ikke bare på Majorstua et tre blåste over ende. Også på Vaterland veltet et tre

Lørdag var vindfull i hovedstaden. I Schønings gate ved Majorstua ble flere biler skadd da et stort tre veltet. På Vaterland veltet et mindre tre, men her ble det heldigvis ingen materielle skader.

Publisert

Lørdag kunne oslofolk både se og lese om treet som falt i Schønings gate på Majorstua. Men også andre steder i byen tok vinden godt tak.

Riktignok gikk det ikke så ille som i Schønings gate. Der ble det store skader på parkerte biler.

Målte nesten stiv kuling i kast

— Brannvesenet er på stedet hvor en stor bjørk har blåst over ende og tatt med seg fem biler. Ingen personskader, rapporterte brannvesenet, lørdag.

Ifølge Meteorologisk institutts værdata på yr.no ble det målt vind opp til 13 meter per sekund i enkelte vindkast i Oslo på lørdag.

Vindstyrken er så vidt det er under det man vanligvis kaller stiv kuling. Såpass med vind kan felle trær og løse gjenstander kan bli fanget av vinden.

Ved Vatrelandsparken er det all grunn til å tro at det var vindkast som felte et tre lørdag ettermiddag eller tidlig kveld.

Vinden var kraftigst i kast mellom klokken 18 og 19 lørdag. Før det løyet noe utover kvelden.

Våtest var det i Oslo lørdag morgen. Da kom det 4,9 millimeter regn på en time.

Powered by Labrador CMS