Det blir som vanlig et St. Hans-bål i Hvervenbukta. Men konserten som arrangeres har begrensning på 200 personer.
Det blir som vanlig et St. Hans-bål i Hvervenbukta. Men konserten som arrangeres har begrensning på 200 personer.

Her kan du feire St. Hans i Oslo. Men vær oppmerksom på koronaregler og begrensninger

I Bjørvika skal selveste Terje Vigen ro inn mens 43 vers resiteres. På Tjuvholmen lokker restaurantene med både underholdning for de minste og forfriskende drikke til voksne. Og som vanlig blir det bål i Hvervenbukta.

Publisert

Koronapandemien setter sine begrensninger på feiringen av sommersolverv i år. Men en rekke steder blir det likevel tilnærmet lik feiring av St. Hans som tidligere år.

I Hvervenbukta blir det både bål og konsert. Men arrangøren har en begrensning på antall publikummere. Det tillates kun 199 personer når hovedartist gruppa MtMammed og oppvarmere går på scenen. Selve arrangementet begynner klokken 18, og arrangøren praktiserer prinsippet først-til-mølla. Nærmere informasjon finner du på deres Facebook-side.

Badstue, sang, dikt og bål

I Bjørvika blir det en reprise på fjorårets feiring, men med de restriksjonene som følger av smittevern-regler.

— Det blir bål, badstue, sang, dans, dikt og robåter. Alt er gratis, lokker arrangøren Sørengas badstue og helårsbadanstalt.

I år som i fjor skal Henriks Ibsens Terje Vigen ro inn. Samtlige 34 vers i diktet skal fremføres. Og avslutningen kan allerede nå røpes.

— Stort har jeg mistet, men stort jeg fik. Bedst var det, kan hænde. det gik som det gik, og så får du ha`e tak da, Gud!

Feiret lenge før kristendommen

På Tjuvholmen blir årets lyseste natt feiret. Men før det blir natt lokkes det med underholdning for de minste. Her blir det både barneteater, ansiktsmaling, ballongklovn og selvsagt et skikkelig bål. Fullstendig program kan du lese på Tjuvholmens hjemmeside.

St. Hans er egentlig en kristen markering av fødselsdagen til døperen Johannes. Men i Norden har natten når solen snur vært markert lenge før kristendommen kom. Sommersolverv er en folkelig feiring av årets lyseste dag, som også holdes i en rekke europeiske land.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS