Furusethjemmet er et av Oslos største med 162 plasser.
Furusethjemmet er et av Oslos største med 162 plasser.

Tre koronadødsfall ved Furusethjemmet. Åtte ansatte syke med covid-19

Oslo kommune opplyser at tre koronasmittede beboere ved Furusethjemmet døde de siste dagene. En beboer døde lørdag, en søndag og en mandag.

Publisert

Det er nå én beboer og åtte medarbeidere som er syke med covid-19 på sykehjemmet.

Furusethjemmet er et av Oslos største med 162 plasser. Smitten ble oppdaget da en medarbeider testet positivt for koronaviruset forrige mandag. 50 medarbeidere er i karantene og sykehjemmet er stengt for besøkende fram til tirsdag 30. juni.

Det er ikke smittede beboere på andre sykehjem i kommunen. Totalt har 36 beboere med påvist koronasmitte dødd i Oslo. I tillegg døde en beboer på sykehus.

248 koronadødsfall registert

Siden fredag har Folkehelseinstituttet (FHI) fått melding om fire nye koronarelaterte dødsfall i Norge. Tre av dødsfallene er ved Furusethjemmet. Totalt er 248 koronadødsfall meldt til FHI.

FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Før helgen var 244 koronadødsfall registrert. Da var gjennomsnittsalderen på de døde 82 år, og 55 prosent var menn. I løpet av helgen steg antallet til 248.

Ifølge nye tall fra Helsedirektoratet lå det mandag morgen 13 koronapasienter innlagt på sykehus. Det er fire færre enn fredag, da tallene sist ble oppdatert.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS