Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på vei til pressekonferanse i Rådhuset sist uke.
Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på vei til pressekonferanse i Rådhuset sist uke.

Smittetall hos barn og unge gjør at byrådet vurderer skolestenging: - Ikke uaktuelt, sier Raymond Johansen

Raymond Johansen (Ap) bekrefter at byrådet vurderer skolestenging i Oslo. — Vi studerer tallene fra dag til dag og må se hva de neste dagene bringer, sier byrådslederen på spørsmål om skolestenging vurderes.

Publisert

Med høye smittetall blant barn og unge følger byrådet nøye med på utviklingen. Nå er det bydelene Bjerke og Grorud som har høyest smittetrykk.

På direkte spørsmål om byrådet vurderer å stenge skoler i de to bydelene svarer Raymond Johansen Aftenposten:

— Det er i alle fall ikke uaktuelt. Jeg tror det er det jeg kan si. Vi studerer tallene fra dag til dag og må se hva de neste dagene bringer, sier byrådslederen.

Oslofolk må kanskje leve med strenge tiltak helt til jul

Johansen gjentar også at det er tvilsomt at det blir noen lettelser i Oslos koronatiltak før tidligst midten av desember.

— Å tro at man vil åpne opp helt før jul, er lite realistisk. Vi må nok forberede oss på at mange av tiltakene vil vare en stund, sa byrådslederen for en drøy uke siden.

– Høyst sannsynlig er det for tidlig å lempe på noen av tiltakene, sier Johansen til NRK tirsdag kveld.

– Om smitten går ned, kan det være aktuelt å gjøre noen mindre lettelser i desember. Men alt tyder på at vi må leve med hoveddelen av de tiltakene som gjelder i hvert fall til midten av desember, sier Johansen.

23 prosent av smitte er blant skoleelever

Til Aftenposten opplyser Johansen at en avgjørelse om hvorvidt tiltakene som ble innført 10. november bli videreført ut over 1. desember, trolig kommer torsdag.

Til avisen sier han at det kan bli aktuelt å stramme inn tiltakene i skolene ytterligere. 23 prosent av de nye smittetilfellene i Oslo den første uken etter nedstengingen kom nemlig blant skoleelever.

Mest smitte var det blant elever i videregående og ungdomsskolealder, der det allerede er innført rødt nivå, men Johansen utelukker ikke strengere tiltak også på barneskolene.

— Vi må først se på om vi kan målrette tiltak mot enkelte områder. Det ser vi veldig nøye på nå. Hvor er smitten størst, og hvilke tiltak kan vi treffe mot de områdene, sier han.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.