Solvang helsehus i Regnbueveien på Teisen er behandlingsenhet for koronasyke pasienter fra Oslos sykehjem.
Solvang helsehus i Regnbueveien på Teisen er behandlingsenhet for koronasyke pasienter fra Oslos sykehjem.

Dødsfall ved koronaenheten på Solvang helsehus

En koronasmittet person døde mandag denne uken ved behandlingsenheten for covid-19 på Solvang helsehus, opplyser sykehjemsetaten i kommunen.

Publisert

Det er totalt sju pasienter som har dødd ved Solvang helsehus på Teisen, som kalles KCB, under virusutbruddet. 49 pasienter har flyttet hjem igjen etter å ha vært innlagt.

Det er for tiden ingen inneliggende pasienter ved Solvang, som tar imot pasienter som overføres enten fra sykehus eller hjemmefra etter å ha blitt vurdert av Kommunal akutt døgnenhet på Aker.

Smitte ved seks institusjoner

I en statusoppdatering fra sykehjemsetaten fredag opplyses det at 36 av 38 langtidshjem i hovedstaden ikke har smitte blant beboerne.

Videre opplyser etaten at det er påvist smitte hos medarbeidere i tilknytning til seks av 42 institusjoner.

Med smittetilknytning menes det at smitte hos medarbeideren kan ha blitt oppdaget før medarbeideren var på jobb, og derfor ikke har vært smittet på jobb, heter det i oppdateringen.

255 dødsfall i Norge

Totalt har 36 beboere dødd med covid-19 på sykehjemmene i Oslo, i tillegg til en beboer som døde på sykehus.

I Folkehelseinstituttets oppdaterte koronatall fredag er det rapportert om 255 koronadødsfall i Norge. Det er en oppgang på ett dødsfall fra torsdag.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS