Matt Ensor (til v.) og Frederik Dahl byr på prøvesmaking av Vidda gin og ulike akevitter i baren hos Oslo Håndverksdestilleri på Bryn.

Oslo Håndverksdestilleris Vidda gin kåret til verdens beste i ginens hjemland

Den britiske konkurransen The Gin Master mener verdens beste gin lages ved Alnaelvas bredder på Bryn. Hos Oslo Håndverksdestilleri jubler de over at Vidda Tørr gin falt i smak hos britiske "stiff upper lips".

Publisert

— Vi er helt ekstatiske over at Vidda Tørr gin har oppnådd det som kanskje er verdens mest høythengende utmerkelse for en gin, sier salg- og markedssjef hos Oslo Håndverksdestilleri, Frederik Dahl.

En slik seier vet vi fra tidligere har blitt det store internasjonale gjennombruddet for sammenlignbare giner fra Japan, Australia og Sverige, påpeker Dahl.

Lagde håndsprit for å overleve

Som så mange andre små bedrifter var det krisestemning i produksjonslokalene på Bryn da koronapandemien brøt ut. Men lynraskt kastet de ansatte og ledelsen seg rundt hos Oslo Håndverksdestilleri, og satte i gang produksjon av håndsprit.

Espen Tollefsen, Matt Ensor og Frederik Dahl jubler over at Oslo Håndverksdestilleri kan kalle seg verdens beste gin-maker.

Nå er verden litt nærmere normalen for det lille destilleriet ved Alnalva, et steinkast fra Bryn stasjon. De har komme seg helskinnet gjennom de siste månedene takket være håndsprit. Men det er ikke det de først og fremst ønsker å drive med. Oslo Håndverksdestilleri vil lage kvalitetsbrennevin.

— Bruker kun norske vekster

Den svært anerkjente britiske konkurransen The Gin Master arrangeres årlig av den internasjonale bransje bibelen The Spirits Business. For første gang har det uavhengige smakspanelet tildelt en norsk gin tittelen Gin Master. Vidda Tørr gin fra Oslo Håndverksdestilleri er dermed den første norske gine’en som mottar den høyeste utmerkelsen mulig i gin’ens vugge.

— Det som gjør seieren helt spesiell er at vi lager gin utelukkende med vekster som vokser vilt i Norge. Vi bruker med andre ord ikke mange av de klassiske gin-krydderne som du finner i alle andre gin. Da vi lanserte Vidda gin var dette den første gin’en i verden uten sitrus, forteller Frederik Dahl.

Har designpris fra tidligere

Allerede før offentliggjøringen har ryktet om at en høyst uvanlig gin fra Norge har oppnådd Master-tittelen spredd seg i brennevinsbransjen i London.

— Vi har allerede mottatt flere veldig interessante henvendelser før offentliggjøringen så det blir spennende å se hva dette kan føre til, kan Dahl fortelle.

Vidda Tørr gin er unik fordi den lages uten tilsetning av sitru. Den har kun vekster som kan vokse i Norge.

— Tidligere har Vidda gin mottatt en design Master i samme konkurranse. Dette gjør trolig Vidda Tørr gin til det første brennevinet som har blitt kåret til verdens beste på både smak og utseende.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS