DEBATT

— Bør det innføres ytterligere tiltak i Oslo, spør artikkelforfatteren.
— Bør det innføres ytterligere tiltak i Oslo, spør artikkelforfatteren.

- Bør ikke eldre holde seg hjemme under koronapandemien?

— Når jeg er på jobb på Tveita-senteret, med mange eldre personer gående og sittende rundt omkring, slår det meg alltid: Burde ikke dere vært hjemme?

Publisert

Da jeg i fjor høst ble valgt inn i helse- og mestringsutvalget i bydelen min, Alna, var en stor grunn til det at jeg ville jobbe med en av mine hjertesaker i politikken.

I dag spørs det om ikke vi alle jobber med den, nemlig med å ta vare på bestemora di og alle andre sårbare grupper. For lite visst jeg at en pandemi med en eksponentiell vekst og dog mindre, men farlig dødelighet, skulle prege det første halvåret som folkevalgt.

— Riktig med skjenkestopp og stengte skoler

Da er heldigvis godt å se på det norske folk, osloborgere og groruddølinger, som tar sitt ansvar og gjør som statsminister Erna Solberg sa: “Vi skal ta vare på hverandre, men ikke ta på hverandre”.

Det er betryggende, selv om vi også den siste uka har mottatt de forferdelig tragiske nyhetene her hjemme. Eldre personer har dødd som følge av viruset. De nyhetene er vi nok dessverre ikke ferdig med ennå. Men heldigvis veit vi også at isolasjon og mindre sosial kontakt hjelper mot viruset. I dag registreres ingen nye dødsfall i Kina.

Derfor vil jeg også bare si at jeg stiller meg bak alle tiltakene som har blitt iverksatt for å begrense smittefaren og sanksjoner for brudd på disse. Den midlertidige skjenkestoppen i Oslo var helt rett. Sammen med skolestenging og besøksforbud på eldrehjemme og lignende.

— Bør eldre holdes seg hjemme?

Og jeg stiller spørsmål ved om ytterligere tiltak vil være riktig hvis vi ser at smittespredningen fortsetter i et raskere tempo. Når jeg er på jobb på Tveita-senteret, med mange eldre personer gående og sittende rundt omkring, slår det meg alltid: Burde ikke dere vært hjemme?

Jeg skjønner at dette er vanskelig og at det for mange butikker og kaféer vil bety store negative konsekvenser.

Uansett, om det kommer ytterligere tiltak eller ikke mot smittespredning av koronaviruset, må jeg igjen si at dette for meg handler om å stå sammen. Men også om å ta vare på de svakeste av oss. De som har største behov for at fellesskapet nå stiller opp.

— Stille opp for de som trenger det mest

De eldre, de med underliggende sykdommer, de med kreft, men også de som i disse dager må tross smittefaren for å holde hjulene på samfunnet i gang. De i helsevesenet som jobber lange dager og gjør alt for at bestemora di skal få se deg starte på skolen igjen, få lappen og gå på jobb igjen.

Vi står sammen i denne vanskelige tida. Vi viser hensyn ved å holde avstand, jobbe hjemme og ikke ta T-banen i rushtida.

Det er å stille opp for de som trenger det aller mest. Det var også en av grunnene til at jeg ble med i politikken og i Arbeiderpartiet.

Powered by Labrador CMS