Snøværet fører til kø og saktegående trafikk på E6 i nordgående retning ut av Oslo. Politiet melder om flere trafikkuhell på det svært glatte føret.
Snøværet fører til kø og saktegående trafikk på E6 i nordgående retning ut av Oslo. Politiet melder om flere trafikkuhell på det svært glatte føret.

Politiet advarer om svært glatte veier: - Det er kaos der ute nå!

Snøvær gir svært glatte veier i Oslo og omland, og politiet ber bilister kjøre forsiktig. På E6 ved Ulvensplitten i retning Gardermoen førte en kollisjon med tre biler til at ett felt ble stengt.

Publisert

Oslopolitiet melder at føreren av den ene bilen har blitt fraktet til sykehus for sjekk, og at trafikken glir sakte forbi.

Også på E6 sørgående ved Klemetsrud sto tre biler stille etter det som trolig er et trafikkuhell, meldte politiet ved 16-tiden tirsdag. Men da nødetatene kom til stedet hadde bilene flyttet på seg.

— Vær tålmodig og vis hensyn

Veitrafikksentralen sør opplyser at det er stedvis glatt på E6, E18 og E134 i deres region.

— Det er meldt om mer snø de neste timene. Vi oppfordrer alle om å kjøre etter forholdene. Brøytemannskap er ute og gjør tiltak. Vær tålmodig og ta hensyn, oppfordres det derfra.

— Det går dårlig nå. Vi har veldig mye å henge fingrene i, og håper at det roer seg snart, sier operasjonsleder Svein Valle i Øst politidistrikt til NTB i 15.30-tiden.

Han forteller at han knapt har tid til å snakke med mediene mellom alle ulykkene.

— Vi oppfordrer folk som kan til å la bilen stå. Det er glatt rett og slett. Vi har alle kapasitetsproblemer, både oss, brannvesenet, Statens vegvesen og de som driver med salting.

— Det er kaos der ute nå, slår Valle fast.

Flere ulykker på E6

— Kjør forsiktig, oppfordrer Øst politidistrikt tirsdag ettermiddag etter at de har blitt varslet om flere trafikkulykker på få minutter.

I deler av Sør-Norge daler snøen ned, og det får følger for trafikken.

På E6 mellom Langhus og Frogn ble det på kort tid meldt om fire trafikkuhell – alle på en strekning på rundt 15 kilometer.

— Vi har en på E6 i sørgående ved Vestby, en ved Langhus, en ved Frogn, i tillegg til Nordbytunnelen. Det er innenfor en relativt kort strekning på relativt kort tid, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS