Barnehager og skoler er åpne i Oslo, men byrådet har stengt skoler fra 5. trinn og oppover i sju bydeler med mye smitte.
Barnehager og skoler er åpne i Oslo, men byrådet har stengt skoler fra 5. trinn og oppover i sju bydeler med mye smitte.

Helseetaten i Oslo: - 33 prosent av koronasmittede barn og unge smittet i barnehage eller skole

Den siste koronarapporten for Oslo viser at koronasmitte blant barn fra null til ni år sist uke utgjorde 6 prosent av all smitte i byen. En tredel av koronasmittede under 20 år ble smittet enten i skole eller barnehage.

Publisert

Byrådet har stengt skolene for barn fra og med 5. trinn og oppover de sju bydelene med mest smitte. Men i resten av byen kan skolene til og med 10. trinn samt barnehager holde åpent.

I kommunens egen koronarapport for siste uke, som er tallgrunnlaget byrådet brukte for å innføre nye og strengere smitteverntiltak, går det frem at 6 prosent av all smitte i Oslo sist uke var blant barn under ni år.

Nær 50.000 koronatester sist uke

— 33 prosent av smittede barn og unge (under 20 år) i uke 10, ble smittet i barnehage/skole, skriver helseetaten i rapporten.

Koronasmitte i Oslo fordelt på aldersgrupper de siste fire ukene.
Koronasmitte i Oslo fordelt på aldersgrupper de siste fire ukene.

Sist uke ble det rapportert inn totalt 48.848 koronatester i kommunal regi til helseetaten. Ifølge Folkehelseinstituttets beregning er andelen påviste smittetilfeller av alle som er testet var 3,79 prosent i Oslo i uke 9 (den siste uka det foreligger tall for).

Selv om koronasmitte øker blant barn og unge er det fortsatt unge i 20-årsalderen som utgjør den største gruppen smittetilfeller. Samlet utgjør aldersgruppen fra 20 til 29 år en fjerdedel av all koronasmitte i Oslo.

6,6 prosent av alle i bydel Stovner smittet

— Fra uke 9 til 10 har det vært en økning i antall smittetilfeller i alle aldersgrupper, med størst økning i aldersgruppen 20–29 år, skriver helseetaten.

I løpet av pandemiperioden er det registrert smitte i størst andel av befolkningen i Bydel Stovner (6,6 prosent) og lavest i Bydel Nordre Aker (1,8 prosent).

  • Fra uke 9 til 10 har det vært størst økning i antall smittetilfeller i Bydel Alna (fra 164 til 293 tilfeller) og Bydel Stovner (fra 126 til 237 tilfeller).
  • Det har vært størst nedgang i antall tilfeller i Bydel Vestre Aker (fra 79 til 60).
  • I uke 9 ble det registrert flest smittetilfeller med smittested «Husstand» (790 smittetilfeller), etterfulgt av «Ukjent» (308 tilfeller).
  • 33 prosent av smittede barn og unge (under 20 år) i uke 10, ble smittet i barnehage/skole.
  • I uke 10 ble 92 prosent smittet i Oslo, fire prosent i Norge utenfor Oslo og to prosent i utlandet.
Powered by Labrador CMS