Regjeringen besluttet forrige uke å utvide intervallet mellom første og andre vaksinedose fra 6 til 12 uker. Dette gjelder for personer under 65 år uten medisinske risikotilstander.

En av tre i Oslo har fått koronavaksine. Men blant de med mest smitte er kun 2,2 prosent ferdig vaksinert

Regjeringens beslutning om å øke intervallet mellom første og andre dose av koronavaksine til de under 65 år kan føre til at vaksinering blant oslofolk med mest smitte skyter fart. Per nå er kun en liten gruppe i Oslo mellom 18 og 44 år vaksinert.

Publisert

Ifølge helseetaten i Oslo kommune er det per fredag denne uken kun 2,2 prosent av byens befolkning mellom 18 og 44 år som har fått begge dosene med koronavaksine. Andelen som har fått første dose i denne gruppen er 9,5 prosent.

Samtidig viser helseetatens siste koronarapport at aldersgruppen fra 20 til 49 år står for nær 60 prosent av alle registrerte smittetilfeller i Oslo.

Smitte økte i bydel Grünerløkka

Regjeringen besluttet forrige uke å utvide intervallet mellom første og andre vaksinedose fra 6 til 12 uker. Dette gjelder for personer under 65 år uten medisinske risikotilstander.

Den beslutningen kan øke vaksinering i aldersgruppene der det er mest smitte i Oslo.

— Nedgangen i smitte bremset litt opp forrige uke. I to av våre bydeler, Grünerløkka og Bjerke, økte smitten. Smitten i Oslo økte også i aldersgruppen mellom 30 og 39 år, og blant dem mellom 16 og 19 år, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på pressekonferanse onsdag.

Noe av forklaringen kan ligge i at svært få i aldersgruppene der smitten økte ikke er vaksinert. Bydel Grünerløkka har en ung befolkning og ligger lavest på vaksinestatistikken. 81 prosent av innbyggerne i bydelen har fortsatt ikke fått første sprøytestikk mot korona.

— Hvis noen tror at noen bydeler i Oslo har kommet veldig langt i vaksineringen, så stemmer altså ikke det, sa byrådslederen.

Få mellom 45 og 54 år ferdig vaksinert

Blant oslofolk over år 65 er ni av ti personer nå vaksinert med enten første eller andre dose, viser helseetatens tall. I aldersgruppen fra 64 til 55 år er kun 5,6 prosent ferdig vaksinert, mens antallet som har fått første dose er nær 60 prosent.

Men så faller antallet kraftig i aldersgruppen 45 til 54 år. Her er under 30 prosent vaksinert med første dose, og kun 4 prosent ferdigvaksinert.

Når det gjelder smittetallene i Oslo så fortsetter de å synke. Det er registrert 75 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er 40 færre enn samme dag forrige uke.

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 115 smittede per dag, skriver NTB. Flest nye smittede ble registrert i Grünerløkka der 11 personer er smittet.

Totalt er 34.473 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Detaljert statistikk over smittetall i samtlige bydeler kan du få ved å klikke deg inn på denne siden.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS