Dette blir en av Norges mest populære striper i sommer.
Dette blir en av Norges mest populære striper i sommer.

Her kommer Norges mest populære strand

Nå blir den triste grusørkenen mellom Operaen og Sukkerbiten forvandlet til en 100 meter lang strand. Stranda åpner allerede denne sommeren.

Publisert

Den nye bystranda skal deles i to med en barne- og familievennlig del og en «voksen» del. Familiedelen blir langgrunn og fylles med sand. Denne er spesielt godt egnet for barnefamilier og andre som ikke er så svømmedyktige.

Voksendelen blir ikke så grunn og er steinbelagt. Det skal også legges ut en flytebrygge med stupebrett.

Video: Bjørvika utvikling.

Når stranda står ferdig, tar Oslo kommune over. De vil sjekke at vannet er rent og legge ut resultater om vannkvaliteten på sine nettsider.

Grønn park og garderobe

I tillegg til utmerkede bade- og solemuligheter vil Operastranda få et grønt parkområde som strekker seg bakover til Munchmuseet. Her skal det også bygges kiosk, et servicehus, med toalett, og et flerbrukshus.

Blir ferdig i sommer

Sandstranda blir grunn og egner seg for de små, men det blir også en voksendel med dypere vann.
Sandstranda blir grunn og egner seg for de små, men det blir også en voksendel med dypere vann.

– Her på Operastranda har det tidligere vært verksted og industri. Når vi har gravd her, har vi funnet gatestein, som vi skal bruke til prosjektet. Det blir kortreist stein, sier byggeleder Siri Anne Mørk.

Bygningene vil trolig stå ferdig til sesongen 2022. – Vi lover å jobbe raskt og riktig. Stranda skal bli ferdig til sommeren. Vi gleder oss, sier Hav eiendom, som står for utbyggingen.

Powered by Labrador CMS