Skeids damer har gått ubeseiret gjennom sesongen så langt, og seriegullet er allerede klart. Her jubler Maren Johansen og Pia Stangebye

Skeids damer sikret seriegullet i 3. divisjon i nest siste serierunde

Det ble en intens og tempofylt kamp mellom divisjonen to klart beste lag. Skeid sto distansen best og vant 4-2 etter tre kjappe mål i andre omgang.

I en ren seriefinale i nest siste serierunde slo Skeid sin motstander Gamle Oslo 4-2 på Furuset kunstgress. Det betyr at Skeid er årets vinnere av 3. divisjon kvinner avdeling Oslo.

Skeid kan skilte med ti seire og en uavgjort før siste serieomgang og ligger nå seks poeng foran sin største rival Gamle Oslo. Den avstanden kan ikke Gamle Oslo innhente

Skeid ledet 1-0 etter første omgang, en omgang som var preget av at begge lag for all del måtte unngå å tape. I andre omgang utlignet Gamle Oslo med Vivian Saadi før Skeid klarte å slippe seg løs, og skåret tre ganger. Sluttresultatet ble til slutt 4-2 til Skeid etter at Mina Storhaug Amari fikk kranglet med seg ballen gjennom skeidforsvaret.

Ellinor Giske Bakken var en viktig spiller for Skeid i toppoppgjøret

Svært viktig seier

Skeids mål ble laget av Leah van der Weel, Maren Johansen, Maren Lihagen og Maren Thorsø. Seieren betyr at Skeid neste år får spille i den nye regionale 3. divisjonen hvor kvaliteten på lagene blir mye bedre enn i den nåværende 3. divisjon.

Dette blir ansett som svært viktig for spillerutviklingen i klubben.

— Vi har et lag med veldig gode spillere, var hovedtrener Erlend Hovlands kommentar etter kampen, mens Skeid glimrende forsvarspiller Ellinor Giske Bakken forklarte dagens seier med at hun og lagvenninnene ønsket så inderlig å vinne serien.