Stovner, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand er bydelene med høyest ledighet.
Stovner, Alna, Gamle Oslo og Søndre Nordstrand er bydelene med høyest ledighet.

Ledigheten i Oslo faller. Men fortsatt er 51.083 personer helt eller delvis uten jobb

Tross skyhøy arbeidsledighet i Oslo er det likevel noen lyspunkter. — Mange som ble ledige i vår er tilbake i jobb. Det er også færre som registrerer seg som arbeidssøkere, sier direktør Sonja Skinnarland i Nav Oslo.

Publisert

Totalt 51.083 personer i Oslo er registrert som helt ledige eller delvis ledige per 16. juni, viser tall fra Nav Oslo.

Det er en nedgang på 2.831 personer siste uken. Antallet helt ledige har falt med 1.676 personer, mens antall delvis ledige har gått ned med 1.155 personer.

— Ledigheten fortsetter å falle for både helt og delvis ledige innen alle yrkesgrupper, sier direktør Sonja Skinnarland i Nav Oslo.

Over 8 prosent ledighet i fire bydeler

Samtlige bydeler har en nedgang i både helt og delvis ledige.

Høyest ledighet finner vi nå i bydel Stovner hvor 8,8 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige, deretter følger bydelene Gamle Oslo, Alna og Søndre Nordstrand med henholdsvis 8,5, 8,4 og 8,4 prosent.

Helt ledige i figur til venstre, delvis ledige til høyre.
Helt ledige i figur til venstre, delvis ledige til høyre.

Ledigheten er lavest i bydelene Vestre og Nordre Aker, som begge har en ledighet på 4,7 prosent av arbeidsstyrken.

Bydelene med lavest delvis ledighet er Nordre og Vestre Aker, med henholdsvis 4,1 og 4,4 prosent. St. Hanshaugen har fortsatt høyest delvis ledighet med 6,6 prosent.

Deretter følger bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka og Frogner, med henholdsvis 6,4, 6,4 og 6,1 prosent.

Høyest ledighet blant unge menn

— Antallet dagpengesøknader i Oslo er kraftig redusert sammenlignet med toppen i mars, og ligger på sitt laveste nivå siden begynnelsen av koronakrisen. Det er likevel dobbelt så mange som søkte om dagpenger den siste uken som på samme tid i fjor, sier Skinnarland.

For de som er helt arbeidsledige er ledigheten er høyest for menn i alderen 20-24 år (10,4 prosent), og lavest for kvinner som er 19 år og yngre (3,1 prosent).

Blant de delvis ledige er ledigheten høyest for kvinner mellom 20-24 år (6,7 prosent), og lavest for menn som er 19 år og yngre (1,3 prosent).

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.