Ifølge tallene fra Nav Oslo er det per nå lyst ut 8.953 ledige stillinger i hovedstaden i august, en økning på cirka 3.500 stillinger sammenlignet med juli.

Stor mangel på helsepersonell og IT-folk i Oslo. Til sammen er det nå nesten 9.000 ledige jobber i byen

Ledigheten i Oslo har økt litt siste måned, og Nav tror ledigheten vil gå opp med høyere rente, prisstigning og lavere kjøpekraft hos folk. Likevel er det nesten 9.000 ledige jobber i hovedstaden nå.

Publisert

— Vi tror at økt kostnadsnivå kan føre til at etterspørselen etter arbeidskraft svekkes noe. Det betyr at ledigheten trolig vil øke noe utover høsten, sier Nav Oslos direktør Thone M. Nordlund.

— Men det vil fortsatt være gode tider for jobbsøkere i Oslo, sier hun.

Ber arbeidsgivere ta kontakt

Ifølge tallene fra Nav Oslo er det per nå lyst ut 8.953 ledige stillinger i hovedstaden i august, en økning på cirka 3.500 stillinger sammenlignet med juli. Antallet utlyste stillinger går normalt ned i sommermånedene, skriver Nav i en pressemelding.

Nav-tallene viser at det er flest ledige stillinger innen yrkesgruppene helse, pleie og omsorg (1.200 stillinger), ingeniør- og ikt-fag (1.000 stillinger), reiseliv og transport (1.000 stillinger) og butikk- og salgsarbeid (1.000 stillinger).

— Mange er på jakt etter nye medarbeidere. Vi i Nav samarbeider tett og godt med mange arbeidsgivere, men vi ønsker å samarbeide med enda flere, sier Thone Nordlund.

Med høyere rente og prisstigning tror Nav Oslos direktør Thone Nordlund at ledigheten vil øke noe utover høsten.

— Vi tilbyr arbeidsgiverne en trygg formidling, som betyr at vi jobber for å finne rett kandidat til rett bedrift, sier Nav-direktøren.

Ledighet falt mest i reiseliv og transport

  • Det er høyest andel helt ledige i aldersgruppen 30-39 år med 2,5 prosent av arbeidsstyrken.
  • Blant de delvis ledige er det høyest andel ledige i aldersgruppen 30-59 år med 0,7 prosent av arbeidsstyrken.
  • Høyest ledighet finner vi i bydel Søndre Nordstrand hvor 3,6 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige. Deretter følger Stovner, Alna og Bjerke med 2,7 prosent.
  • Lavest andel helt ledige har bydelene Vestre og Nordre Aker med 1,3 prosent.
  • Høyest ledighet finner vi i bydel Søndre Nordstrand hvor 0,9 prosent av arbeidsstyrken er delvis ledige. Deretter følger Alna og Stovner med 0,8 prosent.
  • Lavest andel delvis ledige har bydel Vestre Aker med 0,4 prosent.
Powered by Labrador CMS