Gudstjeneste i klosterruinene på Hovedøya. Nå skal klosterruinene pusses opp, og det vil bli slutt på denne typen arrangementer i to-tre år.

Klosterruinene på Hovedøya skal restaureres

Klosterruinene på Hovedøya ble etablert av munker så langt tilbake som i 1147, under middelalderen. Ruinene har høy kulturhistorisk verdi.

Publisert

Skadene på ruinmurene er stort og må utbedres. Noen steder står murpartier i fare for å rase ut, noe som utgjør en risiko for besøkende.

For å bevare ruinene best mulig er vi nødt til å fjerne noen gamle trær som står tett inntil ruinene, både fordi røtter og grener er med på å ødelegge ruinene og for å komme til med restaureringsarbeidene. Befaring og felling av trærne skjer i samarbeid med godkjente arborister. Byantikvaren har også vært involvert i prosessen.

Slik ser klosterruinene ut i dag. Foto: Kjersti Opstad

Stengt for arrangementer

Restaureringsarbeidene vil ha oppstart i juni og vil trolig gå over tre sesonger. Trefellingen vil skje i forkant av dette, i mai.

Mens arbeidene pågår, blir det ikke gitt tillatelse til arrangementer i ruinene. De deler av ruinene som ikke blir avstengt på grunn av anleggsvirksomhet, vil være åpne for publikum.

Restaureringsarbeidene vil innebære:

  • Istandsetting av utraste og svekkede partier av murene
  • Utskifting av skadet og feil fugemørtel
  • Konservering av skadet opprinnelig stein
  • Utskifting av murenes avdekninger
  • Generell opprusting
Powered by Labrador CMS