B
B

Da Kristin skulle ta buss for trikk, kjørte bussjåføren fra henne

Publisert

Kristin Arnesen og andre passasjerer, som tar trikk 17, opplever stadig at buss for trikk kjører fra dem, rett foran nesa på dem. I dag kunne de lett se at bussen var nesten tom.

— Det er ingen respekt for passasjerene. Ruter gir blaffen i at vi faktisk er personer som betaler for å ta disse transportmidlene, sier en sint Kristin Arnesen, som daglig bruker trikk 17.

På grunn av ombygging i Oslo sentrum, må passasjerene på trikk 17 gå av på Holbergs plass i bydel Frogner og skifte til buss for trikk, som kjører videre til Jernbanetorget.

— Bussjåføren kan lett se i speilet at det kommer en trikk bak. Men i stedet for å vente i ett minutt og plukke med seg passasjerene, kjører bussen akkurat idet trikken stopper. Så må passasjerene stå og vente i øs pøs regn, uten noe busskur, i stedet for å være med bussen, sier Arnesen.

Kristin Arnesen. Foto: Privat
Kristin Arnesen. Foto: Privat

Respektløst overfor passasjerene

Sammen med henne på dagens trikk 17, var et tredvetalls mennesker, som skulle ta bussen videre. Arnesen løp til etter bussen og viftet, til ingen nytte. Det gjør henne frustrert.

— Dette skjer stadig vekk, og det virker ikke som Ruter har et fokus på kundeservice og koordinering. Jeg føler det er respektløst. Mennesket må komme litt mer i fokus hos Ruter.

Bussene skal ikke vente

Ifølge Ruter er busser og trikker koordinert på Holbergs plass. Samtidig går bussene så ofte at det ikke er meningen at bussen skal vente på trikkepassasjerene.

— Bussene kjøres hvert 4. minutt, fra mandag til lørdag. Derfor venter ikke bussene. Men førerne skal selvfølgelig prøve å få med så mange reisende som mulig, sier pressevakt i Ruter, Sofie Bruun.

De ansvarlige i Ruter har tenkt nøye gjennom alternativene og kommet til at dette opplegget er det beste. Men ifølge Bruun er Arnesens synspunkter registrert og vil bli videreformidlet til de ansvarlige.

Har du opplevd dette? Si ifra om dine erfaringer under.

Powered by Labrador CMS