Bussjåfør banket opp kollega: – Skal føles trygt å reise, sier Ruter

Fulgte etter den andre bussjåføren og slo til ham flere ganger.

Publisert

En bussjåfør som banket opp en kollega på jobb i fjor sommer, er dømt til fengsel i 29 dager, ifølge Avisa Oslo

Voldsepisoden fant sted ved Huk 25. august 2023. Der sto den 48 år gamle sjåføren parkert på snu- og holdeplassen da det kom en annen sjåfør som skulle forbi med sin buss og ba kollegaen om å flytte den parkerte bussen. Det ville han ikke, og dermed viste den nyankomne ham fingeren.

Video fra stedet viser, ifølge avisa, at 48-åringen da fulgte etter den andre bussjåføren og slo til ham flere ganger, både med flat og det som ser ut til å være knyttet hånd.

Innesperret i bussen

Retten la i sin dom vekt på at fornærmede var innesperret i bussen og ikke kunne flykte fra situasjonen. 48-åringen erkjente ikke straffskyld for volden. Han mener den ble fremprovosert av kollegaen.

48-åringen ble også dømt for å ha truet kollegaen da han holdt hånden hans og sa han skulle knuse fingrene hans. Retten mener at trusselen var egnet til å skape alvorlig frykt. Han erkjente straffskyld for denne posten.

– Det var en beklagelig situasjon som oppsto. Min klient har forklart at han ble kraftig provosert, noe som førte til en uheldig situasjon, sier mannens forsvarer, advokat Anna Lutina, til Avisa Oslo.

Avskjediget fra Unibuss

De to mennene kjørte begge buss som var i rute for Ruter, men var ansatt i Unibuss. I kjølvannet av voldshendelsen, ble den nå dømte mannen avskjediget fra jobben etter kort tid.

– Vi er glade for at Unibuss har fulgt opp denne saken grundig internt, og at den er behørig behandlet i rettssystemet. Det skal naturligvis føles trygt å reise i kollektivtrafikken, sier pressevakt i Ruter, Knut-Martin Løken, til samme avis.

Powered by Labrador CMS