Lansering av Sporveisdiktfredag 10 mars 2023 i Sporveispassasjen på Jernbanetorget T-banestasjon.
Sporveisdikt i Sporveispassasjen fra fredag denne uken. Og på trikk, t-bane og t-banestasjoner framover.

Ny satsing på poesi i kollektivtrafikken

Mange husker sikkert «Dikt underveis», med poesi på trikk og T-bane fra 1995 til 2017. Nå kommer nye runder med dikt. Lanseringen er på fredag.

Publisert

Sporveisdikt er en serie utvalgte dikt som presenteres om bord på trikk, T-bane og enkelte T-banestasjoner i tiden fremover. Målet er å ta poesi ut i byen, og gi innbyggere og besøkende i Oslo en kulturopplevelse.

Flere runder med sporveisdikt

Lanseringen skjer førstkommende fredag klokken 13 i i Sporveispassasjen, mellom østgående og vestgående plattform på Jernbanetorget T-banestasjon. Det blir diktopplesning ved forfatterne, og åpning ved byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune, Omar Samy Gamal.

— Diktene blir presentert i flere omganger, skriver Sporveien i en pressemelding. De fire diktene i første runde henger oppe fra 7. mars til 21. mars. I løpet av 2023 vil det være to runder til med Sporveisdikt, samt tre nye runder i 2024.

De første diktene

Diktene som skal henge på trikker, T-baner og på Jernbanetorget i mars er skrevet av Brynjulf Jung Tjønn (1980), Nils Chr. Moe-Repstad (1972 – 2022), Sarah Zahid (1996) og Geir Halnes (1976).

Dikt på T-bane og trikk ble først gjennomført i prosjektet Dikt underveis, en formidlingskampanje for poesi på trikk og T-bane i Stor-Oslo. Dette var en veldig populær satsing som gikk fra 1995 til 2017. Dikt underveis var inspirert av «Poems on the underground» fra London. Målet var å overraske med dikt på et uvant sted.

Prosjektet støttes av Kulturrådet og organiseres av Den norske Forfatterforening og Sporveien.

Powered by Labrador CMS