Slik så Bryn brannstasjon ut i tidligere. Her var det meningen at en ny hovedbrannstasjon skulle komme.
Slik så Bryn brannstasjon ut i tidligere. Her var det meningen at en ny hovedbrannstasjon skulle komme.

Byrådet i Oslo foreslår å droppe ny brannstasjon på Bryn

Prosjektering av ny hovedbrannstasjon på Bryn har kostet så mye penger så langt, at byrådet nå foreslår å stanse utbyggingen. — Brannberedskapen vil ikke bli skadelidende, sier brannsjef Jon Myroldhaug.

Publisert

Byrådet begrunner sin foreslåtte stans av prosjektet med at det vil bli langt dyrere enn først antatt. Dessuten er kommunens økonomiske situasjon krevende.

Det fremkommer i kommunens reviderte budsjett for 2021, ifølge Aftenposten.

Opprinnelig var stasjonen ment å koste 1,9 milliarder kroner, men i fjor vår ble det kjent at budsjettet ikke ville holde. I det reviderte budsjettet for 2021 fremgår det at ny, ventet kostnadsramme er 4,52 milliarder kroner.

Her er brannbiler utenfor den nåværende hovedbrannstasjonen ved regjeringskvartalet.
Her er brannbiler utenfor den nåværende hovedbrannstasjonen ved regjeringskvartalet.

— Beredskapen blir opprettholdt

— For oss betyr dette ikke så mye beredskpsmessig selv om vi må ut av dagens hovedbrannstasjon i regjeringskvartalet. Den nye stasjonen i sentrum vil stå ferdig fra 2023, og den midertidige stasjonen på Bryn vil være med på å opprettholde beredskapen på et godt nivå i mange år framover, sier brannsjef i Oslo brann- og redningsetat, Jon Myroldhaug, til VårtOslo.

Brannsjef Jon Myroldhaug lover at brannberedskapen i Oslo ikek vil bli berørt av dagens nyhet om at byrådet vil skrote prosjektet for ny hovedbranstasjon på Bryn.
Brannsjef Jon Myroldhaug lover at brannberedskapen i Oslo ikek vil bli berørt av dagens nyhet om at byrådet vil skrote prosjektet for ny hovedbranstasjon på Bryn.

Dagens nyhet om at byrådet ønsker å stoppe prosjektet på Bryn, vil likevel føre til noen utfordringer for brannmannskapene i hovedstaden.

— Nå vil vi måtte ut på jakt både etter midlertidige kontorlokaler til administrasjonen og lagringsplass til noe av beredskapsmateriellet vårt, sier brannsjefen.

Krevende økonomisk situasjon

— Å gå videre med et prosjekt med en slik kostnads- og styringsramme vil øke kommunens gjeldsbelastning kraftig. Kommunens økonomiske situasjon er krevende, også på grunn av koronapandemien. Byrådet har derfor kommet til at det vil være riktig å stoppe prosjektet nå og vurdere andre løsninger som tar ned den økonomiske belastningen for kommunen, sier byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (Ap), til VårtOslo.

Kommunen må, om bystyret vedtar å skrinlege prosjektet, skaffe lokaler for ansatte i brann og redningsetaten som i dag har sitt arbeidssted på hovedbrannstasjonen på Arne Garborgs plass og som ikke skal ha sitt arbeidssted på ny sentrum brannstasjon når den ferdigstilles sommeren 2023.

Kommunen må også finne en permanent løsning for Bryn brannstasjon, som ligger der den nye hovedstasjonen var planlagt. I tillegg har vann- og avløpsetatens driftsstasjon på Bryn behov for rehabilitering og oppgradering og lokalbehovene for etatens administrasjon i Herslebsgate må avklares.

Tøyenbadet forsinket

Dagens hovedbrannstasjon ligger på Hammersborg, men det er bestemt å bygge to nye stasjoner. Hovedstasjonen skulle etter planen ligge på Bryn, og en sentrumsstasjon skal bygges i Bjørvika.

Aftenposten melder også at Oslos nye reservevannforsyning blir fem milliarder kroner dyrere enn man trodde. Den opprinnelige kostnadsrammen var på 12,5 milliarder kroner. Nye Tøyenbadet ligger også an til å bli 400 millioner kroner dyrere enn ventet, og i tillegg blir ferdigstillingen ett år forsinket.

Powered by Labrador CMS