Den norske hiphop-duoen Karpe, bestående av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, hedres med en av årets brobyggerpriser.

Karpe får årets brobyggerpris – deler med tidligere KrF-leder

Rapgruppa Karpe får Brobyggerprisen 2024 for å ha bidratt til forståelse og tilnærming mellom kulturelle og religiøse grupper. 

Publisert

– Etter komiteens mening har Karpe bidratt med å minske avstanden mellom mennesker med ulik tro og kultur i det norske samfunnet. De har også bidratt til å minske fordommene mot spesielt innvandrere og flyktninger, heter det i begrunnelsen til 14. august-komiteen som står bak prisen.

Den populære rapgruppa ble startet i 2000 og består av Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. De har vist at «ens bakgrunn ikke er en hindring for ens muligheter,» ifølge komiteen.

Karpe har gitt ut fem album og vunnet 13 Spellemannpriser

Også statsforvalter Valgerd Svarstad – tidligere leder i Kristelig Folkeparti – får Brobyggerprisen for i år.

– Haugland har gjennom hele sin karriere vist en enestående evne til å bygge broer mellom ulike samfunnsgrupper, religioner og kulturer. Hennes arbeid har hatt en betydelig innvirkning på å fremme forståelse, toleranse og fred i vårt samfunn, heter det i komiteens begrunnelse.

Også Hamza Ali Abbasi, en av Pakistans mest kjente skuespillere, får årets pris for sin innsats med bygge broer mellom ulike samfunn og kulturer.

Prisene deles ut på Grand Hotel den 14. august, i forbindelse med Pakistans nasjonaldag.

Powered by Labrador CMS