Alisha Patel Jusnes (19) deler sine tips til byens beste mat og drikke under navnet Storeskje.

Mens onkelen i Karpe gjør Coke Studio-suksess jakter Alisha (19) byens beste brus: – Onkelen min deler den samme lidenskapen. Det er noe vi gjør sammen

Alisha Patel Jusnes står bak Instagram-kontoen Storeskje. Her deler hun sin kjærlighet for matlaging, restaurantbesøk og eksotisk brus. Jakten på den beste brusen skjer som regel sammen med den Coke Studio-aktuelle onkelen Chirag Patel. 

Publisert

Den Frogner-bosatte 19-åringen deler gjennom Instagram-kontoen Storeskje måltider hun har nytt på restaurant, eller som hun har laget selv. En kjærlighet for eksotisk brus er også fremtredende på profilen. 

Nylig hadde Alisha Patel Jusnes for øvrig en pop-up hvor hun solgte sine hjemmelagde saftis. Utsalget fant sted på Karpe-fotografen Michael Ray Vera Cruz Angeles' eget spisested Mike's Corner i Operagata i Oslobukta, der hun selv jobber som servitør.

– Tar det veldig seriøst

Patel Jusnes er halvt indisk og har særlig fått sin kjærlighet for mat fra moren sin. 

– Mamma er veldig flink til å lage mat, så jeg er blitt glad i å lage mat selv også. Jeg bruker ikke oppskrifter noe særlig, men prøver meg frem og lærer underveis, forteller hun. 

Som et morsomt fritidssyssel, startet hun Storeskje-kontoen for å dele sin kjærlighet for mat.

– Jeg har ikke så mange følgere, men jeg tar det veldig seriøst. På bildene jeg legger ut fokuserer jeg på kvalitet på innholdet, men på historie-funksjonen går jeg for litt mer humor og useriøst innhold.

Alisha Patel Jusnes er bosatt på Frogner, men handler som regel frukt og grønt på Grønland.

Ny stemme i matmiljøet

Utenom å drive Storeskje-kontoen og å være servitør på Mike's Corner, er Patel Jusnes også del av et management hvor hun styrer de sosiale mediene til restaurantene Kafeteria August i Universitetsgata og Betong og Lille Betong i Operagata. 

Mat og sosiale medier er altså noe hun er involvert i også utover sitt eget Instagram-prosjekt.  

– Jeg vil prøve å få litt flere følgere og bli kjent i det lille matmiljøet på sosiale medier, sier hun.

19-åringen håper å bli kjent for å være en ærlig kritiker, men også en ung og ny stemme i matmiljøet.

– Det finnes sider som Vink, hvor innholdet er veldig proft og de som driver det er litt eldre. Jeg føler at terskelen er litt lavere på mitt innhold, og at jeg kan appellere til unge som kanskje ikke bryr seg mye om mat, men som fortsatt synes det er gøy.

«Fizzy Friday»

På Instagram-profilen Storeskje kommer også kjærligheten for brus, særlig amerikansk brus og annen eksotisk leskedrikk, tydelig til uttrykk. 

@storeskje og @sheriffenoslo feirer «Fizzy Friday» med å gi følgerne guide til byens beste brus.

– Jeg drakk veldig mye brus før. Etter hvert begynte jeg med et prosjekt hvor jeg bare skulle drikke brus på fredager, så jeg kalte det «Fizzy Friday». 

Selv om hennes «fizzy fredager» ikke hylles på Instagram hver uke, synes hun det er gøy å utforske nye brustyper. 

– Brus er favoritthobbyen min. Min store «passion», sier hun og sukker. 

Brusjakt med onkel 

Dette er en interesse hun deler med onkelen sin. Patel Jusnes deler nemlig etternavn med den ikke så ukjente Chirag Rashmikant Patel

40-åringen som vokste opp på Hovseter utgjør sammen med Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid rapduoen Karpe, som siden starten av dette årtusenet har vært en sentral del av norsk musikkliv. For to år siden ble Oslo-duoen historisk da de fylte Oslo Spektrum til randen hele ti ganger på rad.

Karpe er for tiden aktuell med sitt banebrytende samarbeid med Coke Studio i Pakistan. Musikkplattformen har som navnet indikerer, utspring fra brusgiganten The Coca-Cola Company

Coke Studio Pakistan sine studioinnspilte musikkopptredener når ut til et enormt publikum på sin del av kontinentet, og Karpe, Kaifi Khalil, Amanda Delara og Quick Style sin fremføring av låten «Piya Piya Calling» ble sett over én million ganger på under ett døgn da musikkvideoen ble sluppet for ganske nøyaktig én måned siden, fredag den 28. juni.

– Onkelen min og jeg deler den samme lidenskapen for brus. Å dra på jakt etter kule brus er noe vi gjør sammen, røper Alisha.

Tre favoritter 

19-åringen forteller at man kommer over ganske mye vond brus. Det er også en del av moroa, ifølge brusentusiasten.

Under stempelet «Fizzy Friday», delte @storeskje og @sheriffenoslo, eller Alisha og Chirag om du vil, tidligere i år sin egen brusguide for Oslo.

Lille Lam Dagligvare og Blomster i Suhms gate på Marienlyst, Sweet Mint i Nedre Kalbakkvei på Kalbakken og Juels 33 Kolonial i Meltzers gate like ved Riddervolds plass er duoens topp tre favoritter. 

Egen saftis

Etter inspirasjon fra organiske saftis hun fant på et marked i Dubai, fikk Patel Jusnes også idéen til å lage sin egen is som hun solgte i en egen pop-up på Mike's Corner.

Etter inspirasjon fra Dubais markeder, bestemte Alisha Patel Jusnes seg for å lage sin egen is.

– Nordmenn er veldig glade i fløteis, og de eneste saftisene vi har er egentlig Lollipop og Friskis. Jeg hadde lyst til å prøve noe litt annet, forklarer hun. 

Før hun kunne selge isen, sørget hun for ordentlig innpakning og klistremerker med Storeskje-logoen.

– Jeg lagde alle sammen i fryseren hjemme, med litt hjelp av mamma. Hvis jeg skal gjøre det igjen, vil jeg investere i litt mer ordentlig utstyr og ha en litt større produksjon, fastslår 19-åringen. 

Til tross for innsatsen hun legger ned i profilen sin, vil hun likevel at Storeskje skal forbli en hobby. 

Viser ikke ansiktet

Kaster du et blikk på profilen, skjønner du ikke umiddelbart at det er Patel Jusnes som står bak. Dette er et bevisst valg. 

– Jeg viser ikke ansiktet mitt på profilen. Først var tanken at folk skulle tro det var en mann, forteller hun på humoristisk vis.

Hun tror det kan være positivt at profilen ved første øyekast fremstår som kjønnsnøytral. 

Storeskje anbefaler:

  • Mamma Pizza i Ruseløkkveien 26. Her finner du den beste sjømatpastaen Storeskje har spist i Oslo. 
  • Listen to Baljit i Frognerveien 1 har en koselig atmosfære og er en av favorittene når Storeskje skal ha indisk. 
  • Sushi Hjørnet Adamstuen i Ullevålsveien 82A har god flambert laks. Om sommeren anbefaler Storeskje å ta med seg sushien til parken Idioten som ligger like ved. 
  • Barish Cocktail & Matbar i Dronningens gate 26. Her finner man et utvalgt av småretter som er perfekte å dele når man er flere rundt bordet, ifølge Storeskje.
  • Lille Betong i Operagata 77D. Med forskjellig utvalg av boller hver dag, er dette en av Storeskjes favoritter når hun skal ha bakverk. Hun anbefaler særlig sitronbollen. 

– Med en gang man har litt «jentete» innhold, tror jeg man begrenser målgruppen sin, mener 19-åringen.

Til tross for at profilen bærer tydelig preg av Patel Jusnes sin personlighet, er heller ikke navnet sitt noe hun har på profilen. 

Hun forteller også at hun foretrekker å ta bilder heller enn videoer og tror dette kan gjøre innholdet hennes litt annerledes.

– Folk sier jeg burde begynne å lage videoer med ansiktet mitt. Det er sånn man får flere følgere, men det er ikke helt meg. 

Powered by Labrador CMS