Rundt 2800 tilfluktsron finnes i hovedstaden i dag.
Rundt 2800 tilfluktsron finnes i hovedstaden i dag.

Mener Oslo har en grov underdekning på tilfluktsrom. – Vil bare bli verre

– Folk skal kunne føle seg trygge i en krigssituasjon, sier Britt Fossum, fra Folkets Parti. Hun frykter mangelen på tilfluktsrom svekker oslofolks sikkerhet.

Publisert

Krigen i Ukraina har gjenopplivet den norske debatten om sivil sikkerhet i krigstider. Deriblant mengden av tilfluktsrom. Det finnes i dag 2800 offentlige og private tilfluktsrom i hovedstaden.

Det mener Folkets Parti er en grov underdekning. De foreslår i onsdagens bystyremøte at alle nye boligblokker i Oslo må inkludere et tilfluktsrom under bakkeplan .

Frykter stor mangel i framtida

– Oslo har en grov underdekning på tilfluktsrom, mener forslagsstiller Britt Fossum (FP). Hun mener situasjonen i årene framover bare vil bli verre.

Folkets Parti-politikerne Bjørn Revil, Britt Fossum og Cecilie Lyngby vil ha flere tilfluktsrom i hovedstaden.
Folkets Parti-politikerne Bjørn Revil, Britt Fossum og Cecilie Lyngby vil ha flere tilfluktsrom i hovedstaden.

– Får vi ikke et slikt påbud, er det mye som tyder på at underdekningen vil øke. Det er på ingen måte tilfredsstillende. Her dreier det seg om at folk skal kunne føle seg trygge i en krigssituasjon, sier Fossum.

– Vi klarte det på 50- og 60-tallet

Inntil 1998 var det et krav at alle boligblokker ble bygget med slike sikringstiltak, men siden den gang har det ikke blitt bygget nye.

– Vi trenger skikkelige skikkelige og mange nok bomberom. Når vi klarte å bygge slike i alle blokker på 50- og 60-tallet, burde vi klare det igjen, mener hun.

Forslaget fra Folkets Parti fikk bare partiets egne stemmer

Powered by Labrador CMS