Helsfyr t-banestasjon er stengt mandag morgen etter brann i en arbeidsvogn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Helsfyr t-banestasjon er stengt mandag morgen etter brann i en arbeidsvogn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Fire T-banelinjer rammet grunnet tunnelbrann ved Helsfyr

Folk fra brannvesenet er sendt inn i T-banetunnelen ved Helsfyr etter brann på Helsfyr T-bane. Det blir ingen T-banetrafikk forbi stedet mandag.

Publisert Sist oppdatert

Nødetatene rykket ut da det kom melding om at det brant i en sveisevogn i tunnelen. Meldingen kom ved 3.20-tiden natt til mandag, ifølge Oslo politidistrikt. Arbeiderne i tunnelen har evakuert seg selv, og ingen personer er kommet til skade.

– Vi har fått bekreftet at alle er ute, og at det ikke er noen personskader. Men brannvesenet sier det brenner ganske kraftig og tunnelen er røykfylt. Det kommer også røyk ut på Helsfyr-siden, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til NTB.

Beboerne i området er bedt om å lukke vinduene.

Eksplosjoner i tunnelen

Det står flasker med propan og acetylen på sveisevognen, rundt 300 meter inne i tunnelen.

Like før klokken 4 opplyste politiet på Twitter at en eller flere flasker hadde eksplodert. Det førte blant annet til at flere glassruter på Helsfyr T-banestasjon blåste ut, men ingen personer kom til skade i forbindelse med dette.

Ved 4.30-tiden vurderte brannvesenet det som for farlig å sende folk inn i tunnelen. Situasjonen ble da beskrevet som uavklart. Drøyt to timer senere hadde en drone blitt sendt inn, og det ble konstatert at det ikke lenger var noen pågående brann. Dermed kunne brannmannskaper begynne å ta seg inn til brannstedet.

Inne i denne tunnelen eksploderte flere flasker med propan og acetylen på sveisevognen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Inne i denne tunnelen eksploderte flere flasker med propan og acetylen på sveisevognen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Full stans på banen

– Dette er en alvorlig brann, og det blir full stans i trafikken forbi brannstedet mandag. Avganger østfra vil snu på Brynseng, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB.

Stasjonene Helsfyr, Ensjø og Løren er stengt, og det er heller ikke T-banedrift mellom Brynseng og Tøyen. I stedet er det satt opp buss for bane. Linje 5 går derimot som normalt med enkelte forsinkelser.

Bruk alternative reiseruter

Johansen oppfordrer folk til å følge med i reiseplanleggeren og på ruter.no.

I 8.30-tiden kunne Sporveien opplyse at brannen var slukket og at røyken hadde avtatt.