Brannmannskaper med røykdykkere, flere politipatruljer og ambulanse rykket ut etter melding om brann i Roveruds gate på Søndre Åsen/Torshov i formiddag.

Store mannskaper rykket ut til brann på Torshov i formiddag

I formiddag brant det igjen i en kommunal bygård på Torshov. Forrige gang det brant i samme nabolag var for halvannen måned siden. Brannen kan ha vært påtent.

Publisert

Oslo brann- og redningsetat opplyser at brannen oppsto i kjelleren, men ble slukket før den spredde seg videre oppover i etasjene i boligkvartalet.

– Brannen ble raskt slukket, og ingen ble skadet i brannen. Det var røykutvikling, men ikke behov for å evakuere noen av beboerne. En automatisk varsler utløste brannalarmen. Politiet undersøker saken, og jeg kan derfor ikke si noe om brannen var påtent eller ikke, sier vaktkommandør Tor Audunhus.

Meldingen om brann kom kl. 10:40, og første utrykningskjøretøy med røykdykkere fra Sagene brannstasjon kom til stedet kl. 10:44.

Les også: Nær 40 branner i kommunale bygårder på mindre enn to år. 20 i fjor og nesten like mange bare hittil i år

Ved 11-tiden i formiddag ankom redningsmannskaper, politi og ambulanse til en kjellerbrann i Roveruds gate på Torshov.

– Kan ha vært påtent

– Brannen kan ha vært påtent, men det er for tidlig å konkludere ennå. Den oppsto i en kjellerbod, og saken vil bli fulgt opp av branngruppa i politiet i morgen, opplyser vakthavende på kriminalvakta til Oslo-politiet.

Det var mer enn et branntilløp, og saken blir nå nærmere undersøkt, også fordi mange av de tidligere brannene i samme området på Torshov de siste årene har oppstått fordi noen har tent på.

Flere av de påtente brannene har skjedd på loft og i kjellere i den kommunale bygården som ligger i kvartalet mellom Nordkappgata, Roveruds gate, Kyrre Grepps gate og Haarklous plass. Gården rommer mer enn 150 leiligheter. Komfyrbranner har også vært en hyppig årsak.

Powered by Labrador CMS