Det var i natt uklart hvor mange beboere som ble berørt da det brøt ut brann i loftet på denne hjørnegården i krysset Kyrre Grepps gate/Haarklous plass. Det var fare for at brannen spredde seg, og brannskader i en oppgang og røykutvikling førte til at politi og brannvesen evakuerte beboere i fire oppganger i gården.

Brann i bygård på Torshov slukket: - Mye skader i oppgangen hvor det har brent

Det var en stund spredningsfare da det ved 23-tiden mandag kveld brant i en bygård ved Haarklous plass på Torshov. Brannen startet på loftet og en oppgang er så skadet at evakuerte beboere må finne annet husly, opplyser politiet.

Publisert

Da VårtOslo var på åstedet tidlig i morges var det ikke folk å se i gården. Politiets sperringer sto igjen etter nattens brann, og det lå skum fra slukningsarbeidet og utrullede brannslanger i gata. Utenfra var det lite å se til at det hadde brent, mned unntak av litt sot i takets gesimser og vinduer på vidt gap.

De siste årene har det vært en rekke branntilløp og branntilfeller i dette området på Torshov

Politiet meldte om brannen klokka 23.15 mandag kveld.

Brannen brøt ut på loftet i bygården, og det er betydelig røykutvikling. Det er igangsatt evakuering av beboere, men det er ikke meldt om noen personskader.

— Kvartal med eldre bygårder

— Det er ikke kontroll per nå. Brannvesenet jobber med å få kontroll. Det brenner på loftet, det har vært kraftig røykutvikling, og det må vi nok regne med at kan fortsette litt, all den tid brannvesenet slukket brannen, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NTB rundt klokka 00.30.

Litt senere meldte politiet på Twitter at brannvesenet hadde fått kontroll, og at det ikke lenger var spredningsfare.

— Dette er et kvartal med eldre bygårder, og det er spredningsfare. Vi har evakuert nærliggende oppganger, sa han videre.

Politiet har ikke noe oversikt over nøyaktig hvor mange beboere som er evakuert, men det er snakk om leiligheter i fire oppganger. Det er foreløpig uklart hvordan brannen oppsto.

Powered by Labrador CMS