Kraftgata mellom Romsås og Bånkall kan sees på dette bildet som en lysere stripe i skogsområdet ovenfor Groruddalen golfklubb.
Kraftgata mellom Romsås og Bånkall kan sees på dette bildet som en lysere stripe i skogsområdet ovenfor Groruddalen golfklubb.

Skogbrann i kraftgate mellom Romsås og Bånkall. Slukningsarbeidet har ikke startet

Skogbrannen er nå lokalisert, og det brenner cirka 3-400 meter fra nærmeste boligfelt. Brannhelikopter er på vei til stedet, melder oslopolitiet.

Publisert

Politiet fikk lørdag formiddag melding fra øyenvitner på Romsås, Stovner og Gjelleråsen om røyk fra skogen nordøst for Romsås.

Politihelikopter og patruljer på vei mot stedet fikk lokalisert brannen, men det er vanskelig for brann- og redningsetaten å komme til med slukningsutstyr, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen i oslopolitiet.

— Røykutviklingen er kraftig, men heldigvis blåser vinden i gunstig retning, bort fra boligområder i nærheten, sier Gulbrandsen til VårtOslo.

Brannen er ved 14.30-tiden lørdag lokalisert til Romsås, i området mellom Odvar Solbergsvei og Bånkall. Det er et område på 100-200 kvadratmeter som brenner, i en kraftledningsgate, skriver politiet på Twitter.

Brannhelikopter er på vei til skogområdet mellom Romsås og Bånkall. Det brenner 3-400 meter fra et boligområde.
Brannhelikopter er på vei til skogområdet mellom Romsås og Bånkall. Det brenner 3-400 meter fra et boligområde.

Vanskelig å komme til med slukningsutstyr

Operasjonslederen opplyser at skogbrannen er oppstått i et krevende, kupert terreng, og at det er vanskelig for brannvesenet å komme fram med kjøretøy og ordinært slukningsutstyr. Derfor er det brannhelikopter på vei, opplyser operasjonsleder.

Et brannhelikopter kan hente vann i nærliggende vannkilder, eller ha med seg annet slukningsmaterilae, som pulver.

Politiet opplyser at selv om det området som står i fyr nå er lite, er de redd for spredning. Det har vært varmt de siste dagene, og at det er relativt tørt i marka.

— Vi er veldig bekymret for spredning, all den tid det er krevende å komme igang med slukningsarbeidet, sier Gulbrandsen.

Ingen teori om hva som forårsaket brann

Det er for tidlig for politiet å si når slukningsarbeidet kan starte. Det er også for tidlig å si noe om hvorfor eller når brannen startet, opplyser politiet.

Det var mange som ringte politiet og meldte om røykutviklingen. Det måtte politihelikopter og det politiet kaller kamerakilder til for å få lokalisert skogbrannen.

Politiet har ennå ingen teori om hvordan brannen startet lørdag.

Powered by Labrador CMS