Hvorfor er Botanisk hage stengt?

Universitetet i Oslo har stengt alle bygningene sine på grunn av koronaviruset. Det rammer også Botanisk hage.

Publisert

Flere lesere har tatt kontakt med VårtOslo for å spørre hvorfor Botanisk hage på Tøyen er stengt. Når alle andre fritidstilbud er stengt, kan det i hvert fall være deilig med en spasertur til Botanisk hage, tenker mange.

Men den gang ei. Inn til Botanisk hage er portene stengt.

Ansatte slipper ikke inn

– Det er riktig at Botanisk hage er stengt. Bakgrunnen er at regjeringen etter råd fra helsemyndighetene stengte alle universiteter og høyskoler fra og med torsdag kl. 18.00, sier Karenina Kriszat, kommunikasjonsleder, ved Naturhistorisk museum.

Botanisk hage er en del av Universitetet i Oslo, som er stengt på grunn av koronaviruset.
Botanisk hage er en del av Universitetet i Oslo, som er stengt på grunn av koronaviruset.

Botanisk hage er en del av Naturhistorisk museum, som er en del av Universitet i Oslo. Alle bygninger til universitetet er stengt for ansatte.

En vitenskapelig samling

– Stengningen betyr at ansatte hos oss må jobbe hjemmefra. Som en konsekvens av dette kan vi ikke ha Botanisk hage åpent for publikum. Botanisk hage er ikke en park, men en vitenskapelig samling av over 5000 planteslag. Vi beklager at vi under slike omstendigheter ikke kan ha portene åpne og håper på forståelse for dette, sier Karenina Kriszat.

Kommunikasjonslederen informerer også om at alle planlagte arrangementer fram til 14. april er avlyst. Den offisielle åpningen av det nye klimahuset og den tilhørende åpningsfestivalen er også utsatt.

Powered by Labrador CMS