Medisinene det er snakk om, har blitt testet i laboratorium hvor det har vist effekt. Her tidligere generasjoners koronavirus (SARS-viruset) under elektronmikroskop.

Oslo universitetssykehus vil teste ikke-godkjent ebolamedisin på koronasmittede

Oslo universitetssykehus vil teste en eksperimentell ebolamedisin på koronasmittede. De håper å starte studier på legemiddelet så snart de får tillatelse.

Publisert

«Remdesivir er det eneste av de aktuelle midlene som har et potensial til direkte å kunne hemme virusreplikasjon. Derfor er dette middelet vi nå ønsker å teste nærmere», skriver Anders Bayer i kommunikasjonsstaben ved Oslo universitetssykehus i en epost til Aftenposten.

Remdesivir er en eksperimentell medisin mot ebola. Preparatet er per i dag ikke godkjent for rutinemessig behandling av noen sykdom.

Får svaret til uka

Sykehuset venter nå på svar fra Gilead Sciences, som står bak legemiddelet, om tillatelse til å bruke det. Svaret er ventet kommende uke. Oslo universitetssykehus vil så starte sin egen studie på legemiddelet i løpet av den påfølgende uken.

– Det er bare ett medikament vi tror kan ha reell effekt, og det er remdesivir, sa Bruce Aylward, assisterende direktør i Verdens helseorganisasjon, tidligere denne uken, ifølge Aftenposten.

Har vist effekt

Forrige uke skrev NRK om et europeisk forskerteam med NTNU på laget som har undersøkt flere medisiner de tror vil ha en virkning mot koronaviruset. Blant dem er remdesivir.

– Vi er veldig sikre. Medisinene det er snakk om, har blitt testet i laboraStorium hvor det har blitt vist effekt, sa masterstudent Petter Inge Andersen ved fakultet for medisin og helsevitenskap ved universitetet den gang.

Legemiddelet er allerede blitt testet på en pasient i USA. Det blir også testet i Asia.

Powered by Labrador CMS