DEBATT

"Tøyenløftet bablet vi politikerne om da Øya fikk plassen og Munchmuseet ble tvangsflyttet. Tøv, dette er en yngleplass for alle andre enn vi som bor i nabolaget", sier Robert Sørensen i dette innlegget.

Åpent brev til byrådet: - Ta Øya ut av Tøyenparken

— Så er det på'n igjen. I august braker det løs; Øyafestivalen. Ikke alle er like glade for det.

Publisert

I tre, fire uker blir Tøyenparken stengt for oss som bor her og bruker den daglig. Vi kan se langt etter vår daglige tur gjennom parken, eller muligheten nyte fine dager og solnedgangen i gresset.

Støyforurensingen i området er øredøvende. Basslagene dundrer helt bort til Akerselva. Blomstene i Botanisk hage henger trist med hodet. Våre andre nabolagsparker fylles opp av unge mennesker på vorspiel hvor alkohol flyter, hasjtåka ligger tjukk, grisete kebabpapiret flakser i vinden og vi må trå varsomt for ikke å skjære oss på alt flaskeskåret.

— Men Øya er ikke for oss

I sene nattetimer har måkene heidundrende fest på restene fra festen. Rusken må rykke ut i otta med ekstra folk for å fjerne sølet.

Vi her øst i byen var ikke fine nok til å få beholde Munchmuseet, selv om tomta lå klar. Isteden må vi leve med den stygge parkeringsplassen, og passere et nedlagt museum som har gjenoppstått som vaksinesenter. Nasjonalteateret hit, in my dreams. Det gjenstår bare at dere tar Botanisk hage fra oss. For Øya er vi fine nok. Men Øya er ikke for oss.

Et gode pandemien ga oss – vi slapp unna dette årvisse spetakkelet i 2020, og festivalen i 2021 ble bare en blek og støysvak avart.

Tøyenløftet bablet vi politikerne om da Øya fikk plassen og Munchmuseet ble tvangsflyttet. Tøv, dette er en yngleplass for alle andre enn vi som bor i nabolaget.

— Flytt festivalen til Hellerudsletta

Jeg har for så vidt ikke noe imot Øya, bare ikke der den ligger nå. Jeg har et konstruktivt forslag, med Roskilde som inspirasjon. Vi har vårt mulige festivalområde rett utenfor bygrensa, på kjempejordene nedenfor Mortens Kro på Gjelleråsen – Hellerudsletta.

Her var den årlige Landbruksveka for ikke så alt for lenge siden. 150.000 mennesker var innom i 1987, det skulle vel holde for Øya? Lett å komme til. Alle fasiliteter. Og for de som ikke vil tilbringe våte netter i billige telt, tilbyr sletta også senger i et stedlig hotell med 436 rom. Naboer er det få av.

Så kjære Øya, kan dere ikke flytte festivalen til Hellerudsletta fra neste år, i et utvidet konsept som det så fint heter 24/7. Jeg tror alle blir fornøyde: Dere, artistene, crewet, serveringsstedene, publikum og vi som bor rundt Tøyenparken.

Jeg beklager Aurora og Nick Cave, de fine stemmene deres, den dype teksten, de gode musikerne blir bare støy når de når bort til meg på verandaen 500 meter borte. Jeg har ikke bedt om å høre dette. Jeg vil helst slippe.

Kjære byrådet, ta grep for oss som bor her, og som jeg tror bare vil gavne festivalen.

Powered by Labrador CMS