Litt flere biler passerte bomringen i november i år enn i fjor. Her fra bomstasjon langs Mosseveien. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Aldri har så mange elbiler passert bomringen i Oslo

Én av fem biler som kjører gjennom bomringen i Oslo er nå elbiler. Andelen fossilbiler er samtidig på vei ned.

Publisert

Tallene fra bomringen i Oslo og Akershus viser at novembertrafikken holder seg relativt stabil sammenliknet med i november i fjor. I rushtiden om morgenen var andelen elbiler på rekordhøye 27,8 prosent og andelen elbilpasseringer for hele døgnet nærmer seg nå 20 prosent.

– Totalt sett holder antall passeringer seg stabilt, samtidig er drivstoffsammensetningen i endring måned for måned. Andelen elbiler er nå oppe i 19,4 prosent, noe som er den høyeste elbilandelen noensinne, sier økonomidirektør i Fjellinjen, Magne Liestøl Larsen i en pressemelding.

Færre fossilbiler

Totalt var det 9,4 millioner passeringer i november noe som er marginalt mer enn november i fjor, da antallet var 9,2 millioner. Det gir en økning på 1,4 prosent. Samtidig som elbilandelen når nye høyder, er andelen passeringer med fossilbiler på vei ned.

Den langsiktige trenden med nedgang i andel diesel- og bensinbiler og økning i andel elbiler fortsetter i november. I november var andelen passeringer med fossilbiler på 72,3 prosent. For et år siden var fossilandelen på 76,9 prosent.

Tabellen viser utviklingen for alle bomstasjonene i både Oslo og Bærum fra juni til og med november 2018. Oversikt fra Fjellinjen
Powered by Labrador CMS