Biler passerer en bomstasjon ut av Oslo på E18 ved Bygdøy. Her vil prisen for passering øke fra og med 1. mars.

Nå kommer nok en økning i Oslos bompriser

Fra mars må flere av hovedstadens bilister betale litt mer for hver bomstasjon de passerer, mens for elbilistene forblir prisen akkurat den samme.

Publisert

Det er fra 1. mars at du må betale litt eksta når du passerer bomstasjoner i Oslo, skriver Fjellinjen i en pressemelding.

Vegdirektoratet har vedtatt takstendringen basert på konsumprisindeksen, slik at bomtaksten følger den generelle prisøkningen. Dette er det lokalpolitisk enighet om i Viken fylkeskommune, Oslo bystyre og i Styringsgruppen for Oslopakke 3.

Osloringen og Indre ring har innkreving i begge retninger, mens på Bygrensen er det kun innkreving i retning inn mot Oslo. Det gis 20 % rabatt dersom du har bombrikke.

Prisene skiller fortsatt mellom i og utenom rushtid, der rushtid er 06:30-09:00 og 15:00-17:00. Det kreves ikke inn rushtidstillegg på lørdager, søndager, offisielle fridager eller i juli måned.

Dette er de nye prisene

Bensinbil og ladbar hybridbil utenom rushtiden: 29 kroner.

Bensinbil og ladbar hybridbil i rushtiden: 35 kroner.

Dieselbil utenom rushtiden: 33 kroner.

Dieselbil i rushtiden: 38 kroner.

Elbil utenom rushtiden: 14 kroner.

Elbil i rushtiden: 17 kroner.

Prisene stiger derfor med en krone for bensinbil, dieselbil og ladbar hybridbil, mens for elbil er prisen den samme.

Det er felles timeregel for Osloringen og Indre ring, der det er den høyeste taksten som blir registrert i løpet av en time, som belastes trafikanten.

Bygrensen har en egen timeregel, slik at man kun betaler for en passering over Bygrensen innenfor en time. Alle bomstasjoner er automatiske og passeringer faktureres etterskuddsvis. Som for alle andre rabatter betinger dette gyldig brukeravtale og brikke.

Powered by Labrador CMS