Bolt innfører nattestengt for sine sparkesykler i helgene. Samtidig melder Ryde at de kan bli tvunget til å oppheve sitt tiltak.
Bolt innfører nattestengt for sine sparkesykler i helgene. Samtidig melder Ryde at de kan bli tvunget til å oppheve sitt tiltak.

Bolt stenger for bruk av sparkesykler om nettene i helgene

Elsparkesykkel-aktøren Bolt innfører nattestengt for sine sparkesykler i helgene. Ryde kan derimot komme til å snu, og åpne igjen.

Publisert

Bolt jobber hardt med å utvikle programvare som skal øke sikkerheten til brukerne, blant annet en nybegynner-funksjon. Samtidig sier også legevaktene at den beste løsningen er å stenge elsparkesyklene om nettene, uttaler Bolt Norge i en pressemelding.

Selskapets elsparkesykler vil holdes nattestengt i helgene fra midnatt til klokka 5 i Oslo, Bergen, Fredrikstad, Sarpsborg, Lillestrøm, Hamar, Gjøvik og Drammen.

Bolt opplyser ikke hvor lenge tiltaket vil gjelde.

Ryde kan åpne om natten

Samtidig melder elsparkesykkel-utleieren Ryde at de, etter klager fra kundene, kan bli tvunget til å åpne for bruk av deres sparkesykler om natten. Det skjer etter at de 8. juli meldte at de ville innføre nattestengt i helgene i Norges fire største byer.

– Tiltaket blir sterkt konkurransevridende, og Ryde kan bli tvunget til å gjenåpne for nattekjøring for å stoppe kundeflukten, opplyser administrerende direktør Espen Rønneberg i Ryde.

Powered by Labrador CMS