Slik kan Hagegata 27 bli seende ut. Illustrasjon: A38 arkitekter
Slik kan Hagegata 27 bli seende ut. Illustrasjon: A38 arkitekter

For bedre bokvalitet og bomiljø på Tøyen samt et mer miljøvennlig Oslo, bygg ut Hagegata 27

Tøyen-området trenger flere beboere. Jeg ønsker meg derfor en utbygging av Hagegata 27.

Publisert

Det gleder meg at Gamle Oslo SV, ved Stine Solvoll Navarsete og Steinar Heldal, er åpne for fortetting av Oslo by. Jeg ønsker likevel å kommentere deres spesifikke kritikk mot utbyggingen av Hagegata 27.

Navarsete og Heldal mener at området rundt Tøyen torg er ferdig utnyttet og har høy nok befolkningstetthet. Gamle Oslo bydel har lavere befolkningstetthet (5700 innbygger per kvadratkilometer) enn for eksempel Grünerløkka (11.700 innbygger per kvadratkilometer) og mye lavere enn for eksempel Paris (21.000 innbygger per kvadratkilometer).

Flere beboere er positivt

Selv om befolkningstettheten er større akkurat rundt Tøyen Torg, kan man ikke akkurat påstå at gater og parker er overfylte. Og det at butikker og serveringssteder som ikke ligger på Tøyen Torg sliter, selv de som ligger rett i nærheten (i Hagegata og Kolstadgata), tyder også på at flere beboere i området kan være positivt.

Når det gjelder «lommeparken», som blir foreslått som alternativ, så er det flere små parker og lekeplasser i umiddelbar nærhet: Kolstadgata/Sørligata, oppå Tøyen T, nederst i Monrads gate og i enden av Hertug Skules gata, pluss flere større parker som Tøyenparken, Kampenparken og Botanisk hage.

Bygg ut

Å kjøpe tomten og anlegge park i Hagegata 27 koster penger, penger som jeg tror kan brukes med større nytte på for eksempel bedring av boforholdene i kommunale boliger eller fritidstilbud for ungdom i området.

Jeg ønsker også bedre bokvalitet og bomiljø på Tøyen samt en miljøvennlig utvikling av Oslo, og ønsker meg derfor utbygging av Hagegata 27

Powered by Labrador CMS