OBOS tror at prisene vil falle litt utover høsten.
OBOS tror at prisene vil falle litt utover høsten.

OBOS-prisene fortsetter oppover

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 3,2 prosent fra juni til juli. De siste tolv månedene har prisene steget 12,3 prosent.

Publisert

Ifølge sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS er prisoppgangen i juli større enn vanlig, men må ses i lys av at det er solgt en høyere andel små leiligheter enn i juni. I juni var det motsatt. Det ble da solgt mange større boliger, noe som førte til prisfall.

Monsvold presiserer at tallene må tolkes med større varsomhet enn normalt fordi det er få omsetninger å måle utviklingen på i juli.

– Juni og juli samlet sett viser at det har vært svak prisoppgang i hovedstaden denne sommeren, sier Monsvold.

Høy aktivitet i juli

Etterspørselen etter OBOS-boliger holdt seg høy til juli å være, selv om omsetningen ikke nådde opp på rekordnivået fra juli i fjor. Det ble omsatt 9 prosent flere boliger i juli i år enn snittet de siste fem årene.

OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.

Kvadratmeterprisen var i juli 76 052 kroner i Oslo-området og på landsbasis 65 652 kroner.

Venter moderat prisfall i høst

– Det er god aktivitet og høy etterspørsel i boligmarkedet i hovedstaden, og antall boliger til salgs ved inngangen til juli var lavere enn tidligere år. Arbeidsledigheten har også falt en del. Dette er isolert sett med på å trekke prisene opp, sier sjeføkonom Sissel Monsvold.

– Samtidig er balansen mellom tilbud og etterspørsel bedre enn den var på starten av året, og økt rente vil kunne dempe prisene framover. Alt tyder på at Norges Bank vil sette opp renten i september, og det er stor sannsynlighet for at det kommer et nytt rentehopp i desember. Vi tror derfor på svakt prisfall utover høsten etter noe oppgang i august, sier hun.

Powered by Labrador CMS