Obos opplevde rekordsalg av nye boliger i juli. Illustrasjonsfoto:
Obos opplevde rekordsalg av nye boliger i juli. Illustrasjonsfoto:

Kraftig prishopp for Obos-boliger i juli

Publisert Sist oppdatert

Prisene for brukte Obos-boliger gikk opp 2,8 prosent i juli på landsbasis. Samtidig har konsernet aldri solgt så mange nye boliger i juli som i år.

– Vi har passert 213 salg av nye boliger i juli i Norge, noe som er ny salgsrekord. Dette er helt uvanlig, og vi må tilbake til juli 2016 for å se noe i nærheten. Da solgte vi 160 nye boliger, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en pressemelding.

Markedet for brukte Obos-boliger har tatt seg kraftig opp de fire siste månedene. I juli gikk Obos-prisene opp med 2,4 prosent i Oslo. De siste 15 årene har juli-prisene i hovedstaden falt med 0,1 prosent i snitt.

– Høyere enn normalt

– Prisoppgangen i Oslo i juli er markant høyere enn normalt, men samtidig omsettes det færre boliger i juli enn i andre måneder, slik at statistikken må tolkes med varsomhet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos.

Det ble omsatt 308 brukte boliger i Oslo mot 235 i juli i fjor.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.