Markedet for typiske studentboliger i de større studiebyene opplever stor pågang etter studieopptaket.
Markedet for typiske studentboliger i de større studiebyene opplever stor pågang etter studieopptaket.

Stor pågang etter studentboliger i Oslo

Boligmarkedet for typiske studentboliger opplever stor pågang etter at rekordmange har fått tilbud om studieplass.

Publisert

Det betyr at mange studenter er på utkikk etter et sted å bo, og det kan se ut til at sommerboligmarkedet bærer tydelig preg av dette.

– Generelt er det ganske greit å selge bolig i Oslo uansett når på året, men nå kjenner vi en ekstra pågang etter små leiligheter og typiske studentboliger, opplyste eiendomsmegler Jens Myhrstad i DNB Eiendom til E24 tidligere denne uken.

I Oslo har det vært rekordtempo i boligmarkedet så lang i juli, sammenlignet med året før. Økningen er på 73 prosent, skriver E24.

Henger sammen med korona

Ifølge sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes i Norske Boligbyggelag kan det høye sommertempoet i boligmarkedet også knyttes til koronakrisen.

– Juli er generelt en måned med lav aktivitet, men med hjemmesommer for mange, hvor man har bedre tid til visninger og boligsalg, øker aktiviteten i boligmarkedet, sier Bjerknes til avisen.

Han legger til at den historisk lave renten og midlertidig utvidelse av boliglånsforskriften også kan bidra til unge menneskers kjøpelyst i sommer.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS