– Prisveksten ser nå ut til å tvinge flere til å etablere seg utenfor Oslo, mener Norges Eiendomsmeglerforbund.
– Prisveksten ser nå ut til å tvinge flere til å etablere seg utenfor Oslo, mener Norges Eiendomsmeglerforbund.

Uvanlig mange flyttet fra Oslo i fjor. Flere flyttet ut enn inn i byen

Sist Oslo hadde et flytteunderskudd, var i 2000. Uvanlig sterk utflytting i fjerde kvartal i fjor, viser den siste statistikken fra Statistisk sentralbyrå. Det kan være folk blir skremt av høye boligpriser.

Publisert

– Det har vært spekulert på om korona har skylden for denne markerte økningen i utflytting på slutten av året. Siden livet for tiden er lettere og mer normalt de fleste andre steder i landet enn i Oslo, og det har vist seg mulig for mange å utføre sitt arbeid fra hjemmet – uansett hvor det ligger, heter det i rapporten.

Høy pris skremmer folk

Norges Eiendomsmeglerforbund mener imidlertid den høye prisveksten på boliger i Oslo det siste året, på tross av pandemien, kan forklare noe av flyttemønsteret.

– Prisveksten ser nå ut til å tvinge flere til å etablere seg utenfor Oslo, hvor prisnivået er mer overkommelig. Trenden forsterkes trolig av vedvarende covid-19-restriksjoner, stillstand og høyere arbeidsledighet i Oslo, sier direktør Carl O. Geving.

I fjor hadde tre fylker større samlet utflytting enn innflytting, eller et flytteunderskudd, tross innvandring. Foruten Oslo gjelder dette Nordland og Troms og Finnmark.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS