Prosjektleder Ørjan Hurv (t.v.) og daglig leder Ingemund Skålnes i OBOS Living Lab på Vollebekk.
Prosjektleder Ørjan Hurv (t.v.) og daglig leder Ingemund Skålnes i OBOS Living Lab på Vollebekk.

OBOS vil utforske hvordan vi skal leve og bo i framtiden

På innsiden av en ny boligblokk på Vollebekk åpner OBOS Living Lab. I høst fylles de 34 leilighetene med leietakere som skal være med i jakten på framtidens hjem.

Publisert

Den splitter nye blokka på Vollebekk i Oslo er ikke helt som andre bolighus. Den ser kanskje vanlig ut fra utsiden, men la deg ikke lure.

Tirsdag åpner laben som skal bli en testarena – og et litt uvanlig hjem. En ukes tid senere flytter de første beboerne inn. Her skal vanlige folk leve og bo, fordelt på seks etasjer fylt med fleksible løsninger, teknologi og rike muligheter for fellesskap og deling.

– Vi har planlagt og bygget en god stund. Nå skal det bli utrolig spennende å komme i gang. Dette skal bli i et godt sted å bo og en arena hvor beboerne skal være med å teste ut nye teknologiske, sosiale og fysiske løsninger. Vi går inn i dette med åpent sinn og få svar. Og håper funnene vi gjør de kommende årene, vil være viktige bidrag når framtidens hjem skal utvikles, sier Ingemund Skålnes, daglig leder for OBOS Living Lab.

Slik blir det på innsiden

I OBOS Living Lab har etasjene forskjellige temaer, slik at man kan teste ut ulike boløsninger i leilighetene og fellesarealene, melder Obos i en pressemelding.

I første etasje er det fellesrom med innvendig hage, kjøkken og uterom i bakgården. I andre etasje handler det om deling. Alle har egne private rom, mens kjøkken, hage og oppholdsrom er felles.

I etasjen over er det leiligheter med fleksible planløsninger. Her kan møbler og vegger enkelt flyttes og tilpasses ulike behov.

I de tre øverste etasjene er det leiligheter med planløsninger som er vanlige i dag. Her skal det testes ut teknologiske løsninger og nye tjenester sammen med andre aktører i bransjen.

Powered by Labrador CMS