Ensjøbyen (på bildet), Hovinbyen, Kværnerbyen og Fjordbyen er eksempler på storslåtte byggeprosjekter i Bydel Gamle Oslo. Foto: Per Øivind Eriksen

Bråstopp i boligsalget på Ensjø

Kun 27 boliger ble solgt på Ensjø i siste kvartal av 2017. Spørsmålet nå er om boligselgerne vil velge å senke prisene for å trekke til seg flere kjøpere.

Publisert

27 solgte leiligheter i Ensjøbyen er kun fire flere enn de 23 som ble solgt i 3. kvartal av 2017. De siste tallene bekrefter dermed tendensen fra forrige kvartal: Boligsalget på Ensjø har ikke tatt seg opp. Snarere en bråstopp i markedet for nye boliger.

Tredje dårligste kvartal historisk

Boligsalget i siste kvartal av 2017 er det tredje dårligste i noe kvartal siden 2011 på Ensjø. For å summere opp salget i 2017: 217 i første kvartal, 150 i andre, 23 i tredje og 27 i fjerde kvartal.

Akkurat nå er det en rekke nye leiligheter til salgs på Ensjø. Totalt er tallet oppe i 321 ledige leiligheter, en økning med 11 fra sist kvartal, ifølge Ensjø – Aktuell informasjon.

Skanska varsler et nytt salgstrinn på Ensjø torg. Spørsmålet er om boligutviklerne nå vil sette ned prisene for å trekke til seg kjøpere. Foto: Per Øivind Eriksen

Hovinenga mest populært

Det var Selvaag Bolig sitt prosjekt, Hovinenga, som var mest populært og endte på 15 salg i siste kvartal. Men fremdeles holder Selvaag tilbake to etasjer med 71 leiligheter i Tiedemannsfabrikken 2 og 78 leiligheter i Hovinenga, trinn D.

Det lave salgstallet stopper ikke utbyggerne fra å fortsette å bygge ut på Ensjø. I fjerde kvartal la Selvaag ut et nytt salgstrinn i Hovinenga, mens Skanska varsler et nytt salgstrinn på Ensjø torg. Flere prosjekter nærmer seg også politisk behandling.

– Det blir spennende å se om utbyggerne nå velger å senke prisene på leiligheter som allerede er lagt ut for salg for å holde salget oppe eller lokke til seg nye kjøpere, sier Per Øivind Eriksen, som står bak Ensjø – Aktuell informasjon.

En mer detaljert oversikt fins her.

Powered by Labrador CMS