Kurven viser at det er brudd i prisrekken.
Kurven viser at det er brudd i prisrekken.

Nedgang i boligprisene: – Vi går mot en myk landing i boligmarkedet

Norske Boligbyggelags prisstatistikk viser at prisen på borettslagsboliger falt 0,7 prosent i 3. kvartal 2021. Borettslagsprisene ligger allikevel hele 9,1 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Publisert

– Boligprisene faller 0,7 prosent i tredje kvartal. Den største nedgangen finner vi i Oslo. Norges Bank økte renten i september og planlegger ytterligere tre til fire renteøkninger innen utgangen av neste år, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i Norske Boligbyggelag.

– En naturlig avkjøling av et overopphetet marked bidrar til at markedet nå er i bedre balanse. Boligprisene flater sjelden ut over tid, men det ser ut til at vi går mot en myk landing i boligmarkedet, sier Frengstad Bjerknes i en pressemelding.

Må bygge flere boliger

At prisveksten dempes er godt nytt for alle som skal inn i boligmarkedet, men det er likevel en utflating på et høyt prisnivå.

– Høy og stabil boligbygging er helt nødvendig for å stagge boligprisveksten, og det er et offentlig ansvar å tilrettelegge slik at boligbyggelag og andre utbyggere kan levere stabil boligbygging. Alternative eiemodeller som leie-til-eie og deleie, som stadig flere boligbyggelag tilbyr, kan være viktige bidragsytere. Regjeringen bør om fire år måles på om flere eier egen bolig enn i dag, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i Norske Boligbyggelag.

Powered by Labrador CMS