Deichman-appen er enkel; last ned, opprett bruker og legge til lånekort.
Deichman-appen er enkel; last ned, opprett bruker og legge til lånekort.

I morgen kommer det ny utlåns-app for lyd- og ebøker på Deichman

Fra onsdag 1. april kan Deichmans lånere laste ned den splitter nye appen Allbok. Her kan de låne e-bøker og lydbøker på nett.

Publisert

Deichman har de senere årene merket stor etterspørsel etter e-bøker og lydbøker. Etter at bibliotekene stengte, og utlån av papirbøker måtte opphøre, er det mange flere som ønsker å låne e-bøker. Over en kvart million mennesker er registrert låner hos biblioteket.

— Vi kjøper nå inn mange flere nye bøker til e-bokbrukerne våre, med verdifull økonomisk støtte fra Nasjonalbiblioteket. Målet er å gi oslofolk et enda bedre e-boktilbud, både under koronasituasjonen og for framtiden, sier biblioteksjef Knut Skansen i en pressemelding.

Lanserer ny utlåns-app

I tillegg til innkjøpet av nye titler, lanserer nå Deichman en ny app for utlån av lyd- og ebøker. Appen har fått navnet Allbok.

— Appen er enkel å ta i bruk; det eneste du trenger å gjøre for å få tilgang til hele bibliotekets utvalg av e- og lydbøker, er å laste den ned, opprette en bruker og legge til lånekortet, forteller salgs- og markedsansvarlig i Bokbasen AS, Vera Haye Bjerga.

Den nye appen har støtte for PDF i tillegg til epub. Dette gjør for eksempel at lånerne kan lese et større utvalg rikt illustrerte barnebøker. Allbok støtter også de tekniske formatene epub 2 og epub 3, som gir mange muligheter for å tilby et godt utvalg bøker.

— Det er enkelt og intuitivt å navigere i den nye appen, med få klikk og tydelig tekst, og fargebruken er sparsom, men elegant, slik at bøkene får det fokuset de fortjener, forteller Haye Bjerga.

Gammel løsning legges ned

For dem som bruker eBokBib, dagens løsning for lån av e-bøker og lydbøker ved Deichman, gjelder følgende:

Bøker som er reservert, vil bli flyttet over til Allbok, men e-bøker som allerede er lånt, må leses ferdig i eBokBib.

— Fra onsdag 1, april, da vi går over til Allbok, vil det ikke lenger bli mulig å låne nye bøker i eBokBib, men lånerne kan altså lese ferdig det de allerede har lånt, påpeker bibliotekssjef Skansen.

Powered by Labrador CMS