Ingvils Rishøi var på Deichman Bjerke og snakket om sin første roman «Stargate» torsdag kveld. Fredag kveld kommer Guri Solberg og Iram Haq og skal snakke om Haqs nye bok.
Ingvils Rishøi var på Deichman Bjerke og snakket om sin første roman «Stargate» torsdag kveld. Fredag kveld kommer Guri Solberg og Iram Haq og skal snakke om Haqs nye bok.

Hva har Jan Bøhler til felles Med Ingvild H. Rishøi og Iram Haq, lurer du på? Oslos mest lokale litteraturfestival, vel!

Groruddalens egen litteraturfestival er i full gang og fortsetter inn i helga. Lisa Tønne, Carl Frode Tiller, Iram Haq og Jan Bøhler er blant deltakerne når det gjenstår to av den fire dager lange festivalen.

Publisert

Siden tirsdag har det vært fullstappet program i de mange Deichman-bibliotekene i Groruddalen. For fjerde år på rad arrangeres Groruddalen litteraturfestival på sju bibliotek: Bjerke, Demo Linderud, Bredtveit, Furuset, Nordtvet, Romsås og Stovner.

GroLitt, som forkortelsen lyder, har vart siden tirsdag 19. oktober og avsluttes lørdag 23. oktober.

Lokale kunstnere på Romsås

Idag, på Romsås, har det vært konsert med Mansoor, lokal musiker som jobber med tradisjonell indisk og pakistansk musikk med et moderne uttrykk.

På Romsås var også Maria Navarro Skaranger og snakket om sin nye bok «Emily forever» i samtale med Deichmans egen Bodil Aga Aandstad. Skaranger fikk mye oppmerksomhet da hun debuterte med «Alle utlendinger har lukka gardiner» i 2014 og er oppvokst på Romsås.

Rishøi med roman

Deichman-fakta

  • Deichman er etat for folkebibliotekene i Oslo kommune.
  • Deichman består av 22 biblioteker over hele Oslo.
  • Deichman er Norges største og eldste folkebibliotek, grunnlagt i 1785.

Ingvild H. Rishøi bor på Tonsenhagen, og har skrevet mange kritikerroste novellesamlinger. Hennes første roman var tema da hun ble intervjuet av festivalsjef Sveinung Lutro på Deichman Bjerke torsdag kveld.

Festivalpublikummet fikk en eksklusiv sniktitt inn i Rishøis nye bok og første roman, «Stargate», som lanseres 4. november. Den handler om to søstre som bor på Tøyen sammen med en far som drikker for mye og har et nært forhold til puben Stargate i Grønlandsleiret. Boka har undertittelen «En julefortelling», og er Rishøis første utgivelse på åtte år.

Iram Haq om den nye boka

Jan Bøhler skal snakke om boka «Østkantfolk – Min by, mitt ansvar». Foto: Gorm Kallestad / NTB
Jan Bøhler skal snakke om boka «Østkantfolk – Min by, mitt ansvar». Foto: Gorm Kallestad / NTB

Fredag formiddag kommer Jan Bøhler til Deichman Bjerke for å snakke om boka «Østkantfolk – Min by, mitt ansvar» som kom i 2020. På kvelden er det Guri Solberg og Iram Haq som møtes under overskriften «Bra damer live». Samtalen har som bakteppe Solbergs podcast «Bra damer», og Iram Haq skal først og fremst snakke om sin første bok, «Uelsket».

Samme kveld dukker forfatter Carl Frode Tiller og Lisa Tønne opp. De skal snakke sammen om Tillers nye roman «Flukt» som handler om et ektepar som har mistet et barn.

Lørdag er viet barna

Lørdag blir det Minigrolitt på for de minste på fire ulike Deichmanfiliaer: Nortvet, Furuset, Bjerke og Stovner. Det blir blant annet høytlesning og fortellerstund med henholdsvis og illustratør og forfatter Reidar Kjelsen og forfatter Veronica Salinas.

— GroLitt er en raus og inkluderende festival, med gratis litteraturarrangementer og fortellerkunst for store og små, sier festivalsjef Sveinung Lutro i Deichman.

Alle arrangementer er gratis og åpne for publikum. Ingen påmelding er nødvendig. Se hele programmet på www.deichman.no/grolitt

Powered by Labrador CMS